Đaci zasedali u vojvođanskom parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci "zasedali" u vojvođanskom parlamentu

NOVI SAD - U saradnji Skupštine Vojvodine i Misije OEBS-a u Srbiji danas je održana simulacija parlamentarnog procesa, čiji su učesnici bili učenici iz 50 srednjih škola iz Ruskog Krstura, Zrenjanina i Sombora.

Obraćajući se učenicima-poslanicima, potpredsednik vojvođanskog parlamenta Maja Sedlarević istakla je da je smisao simulacije parlamentarnog procesa razbijanje tabua i predrasuda kod učenika kad je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u pitanju rad poslanika i bavljenje politikom.

Nije lako

"Nije lako, a ponekad nije ni lepo baviti se politikom i biti političarem. Često je i mnogo komplikovano. Tek ponekad, posle mnogo rada, učenja, neprospavanih noći možete osetiti radost zbog rezultata svog rada. I, to, kad vam se učini da su nekom skupštinskom odlukom zadovoljni svi i poslanici i ljudi, radi kojih je ona i doneta", rekla je Sedlarevićeva.

"Poslanik" Socijalističke partije Srbije (SPS), učenik Srednje ekonomsko-trgovinske škole iz Zrenjanina Srđan Borjanović rekao je Srni da bi se on u Skupštini borio za rešavanje problema zrenjaninskog jezera.

"Izneo bih problem jezera u centru Zrenjanina, koje je postalo ruglo grada. Predlložio bih da se nađe novac za njegovo čišćenje, jer je toliko zagađeno da u njemu ni riba ne može da opstane. Posle bih pokrenuo inicijativu da na obalama budu izgrađena moderna kupališta, šetališta i drugi sadržaji, kako bi ono postalo najomiljenije mesto za izlazak i rekraeaciju svih Zrenjaninaca", rekao je Borjanović.

Poslanici

Simulaciji parlamentarnog procesa, osim Sedlarevićeve, prisutvovali su i predsednici poslaničkih grupa "Mađarska koalicija" i "Napred Srbijo" Tivadar Tot i Bore Kutić.

U ime OEBS-a ovoj simulaciji prisustvovao je Ralf Jakš, šef projekata parlamentarne podrške, kao i Viktorija Čović zadužena za odnose Skupštine Vojvodine i OEBS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.