Aplikacija za mobilni telefon pomaže rukometašima

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za mobilni telefon pomaže rukometašima

Rukometni savez Vojvodine će u narednom periodu izraditi aplikaciju za mobilne telefone, koju će finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Aplikacija ima za cilj unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista. Danas je organizovano potpisanje ugovora za realizaciju ovog jedinstvenog projekta u Vojvodini.

Podsekretarka sekretarijata za sport Aleksandra Ristić je, uručujući ugovor generalnom sekretaru Rukometnog saveza Vojvodine Slobodanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Višekruni, istakla važnost ovakvih projekata.

"Ovo je prvi put da smo opredelili pola miliona dinara iz našeg godišnjeg konkursa za ovakav pionirski projekat. Ova mobilna aplikacija će svakako pomoći u edukaciji trenera, pomoćnih trenera i igrača u svim uzrasnim kategorijama. Njom će se takođe uvesti i jedinstveni sistem planiranja, pripremanja i relaizovanja trenažnih procesa sa sve rukometaše, kako za one koji se profesionalno bave ovim sportom, tako i za amatere", navela je Ristićeva.

Činjenica da je, prema rečima Ristićeve, inicijativa za izradu ove aplikacije potekla od proslavljene reprezentativke Jelene Erić Rakonjac, dokazuje da je uticaj žena u sportu veoma značajan.

"Njena želja da svoja iskustva koja je stekla igrajući za reprezentaciju i inostrane klubove prenese na mlađe igračice i igrače ekvivalentna je osvojenim medaljama, a opet mnogo dragocenija jer će u ovom važnom segmentu unaprediti rukometni sport", navela je Aleksandra Ristić.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Aplikacija RSV za trenažne procese

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2015

Rukometni savez Vojvodine će u narednom periodu izraditi aplikaciju za mobilne telefone, koju će finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a koja ima za cilj unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista...U svečanoj Sali 23 Pokrajinske vlade, danas je organizovano potpisanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.