Magični trg u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magični trg u Sremskoj Mitrovici

I ove Nove godine Gradski trg u Sremskoj Mitrovici, posebnom magijom, pretvoriće se u "Magični trg". Reč je o manifestaciji koja upotpunjuje praznično i novogodišnje raspoloženje i kojom se promovišu neuobičajene aktivnosti i veštine, kao i kulturne, umetničke i turističke vrednosti.

Programske aktivnosti "Magičnog trga’" koncipirane su tako da obiluju sadržajima namenjenim deci različitog uzrasta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali i odraslima. Pokrovitelj novogodišnje manifestacije je Grad Sremska Mitrovica, a za organizaciju su zadužene mitrovačke ustanove kulture.

"Magični trg" će sugrađane najpre obradovati bogatom ponudom slatkiša, gurmanskih specijaliteta, čajeva i drugih toplih napitaka, kao i ukrasa i predmeta sa novogodišnjim motivima. Najmlađi će imati priliku da se zabave uz ulične zabavljače, klovnove, novogodišnje šminkanje, kao i pozorišne predstave za decu. Ove godine na "Magičnom trgu", novogodišnju atmosferu će upotpuniti i Magično klizalište. Posetioci će se družiti sa dečjim horom "Pikolo", dečjim horom "Vivak", horom OŠ "Sveti Sava", horom "Sirmijumarta", klizačicama iz KKK "Mladost" Beograd, tamburaškim orkestrom HKC "Srijem - Hrvatski dom", glumcima iz filma "Montevideo, Bog te video" i glumcima Teatra "Gartel".

Svako dete će imati priliku da se fotografiše sa Deda Mrazom, a besplatne fotografije će se preuzimati u Centru za kulturu "Sirmijumart" od 05 - 09. januara 2015. godine (09 – 15 sati). Novogodišnja noć biće dočekana uz pop-rok "Veselu mašinu" i nezaobilazni vatromet.

Svako dete će dobiti i novogodišnji slatki paketić, u čijem pravljenju će pomoći ljudi velikog srca iz ovog grada, privrednici, pojedinci, predstavnici brojnih organizacija, ustanova, službi i udruženja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.