Heroj nacije otvorio sezonu

Izvor: RTS, 24.Okt.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroj nacije otvorio sezonu

Nova sezona u pirotskom Narodnom pozorištu, otvorena je sinoć, komadom "Heroj nacije" po tekstu Ivana Lalića, a u režiji Spasoja Milovanovića. Ovom premijerom počelo je obeležavanje 70 godina profesionalnog teatra u Pirotu.

Koliko pogubno savremeni mediji, a posebno rialiti programi mogu da utiču na život porodice i običnog čoveka, pokazali su glumci pirotskog Narodnog pozorišta igrajući komad "Heroj nacije". Akteri su uspeli da nasmeju gledaoce, ali i da ih podstaknu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na razmišljanje.

To je predstava koja, kako kaže glumac Zoran Živković, možda ostavlja i gorak ukus u ustima, možda ostavlja i kamen u želucu, a možda treba i sutradan razmišljati o njoj.

"Ipak su ovo ozbiljne stvari koje ne smemo baš toliko da ismevamo, a da opet pokažemo ljudima da zaista svi oni mogu da budu meta televizija i raznih programa", kaže Aleksandra Stojanović, glumica.

Premijera je pripremana u teškim uslovima, jer je u toku rekonstrukcija sale Doma kulture. Svi problemi, ističe reditelj Spasoje Ž. Milovanović, rešeni su zahvaljujući velikoj posvećenosti pirotskog ansambla:

"Komad je zanimljiv zato što je prvi progovorio o rijaliti programima i potpunom ogoljavanju svakodnevnog života, u tolikoj meri da je postao banalan."

"Već ima jedno pet godina kako je komad nastao i fascinantno je kako je on i dalje aktuelan i koliko nema nikakav problem sa savremenošću", ističe Ivan V. Lalić, dramaturg.

Premijerom komada "Heroj nacije", Narodno pozorište u Pirotu, počelo je obeležavanje dva velika jubileja - 70 godina profesionalnog teatra i 125 godina od osnivanja prve pozorišne družine.

rts.pirot@rts.rs
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.