Semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa u centru Niša

Izvor: JužneVesti.com, 21.Mar.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa u centru Niša

Informativni ekran na kome se vidi za koje vreme će stići sledeće linije gradskog prevoza postavljen je na stajalištu na Trgu kralja Milana. Iako je sličan semafor eksperimentalno bio postavljen u centru pre 5 godina, nadležni kažu da nije reč o istom projektu.

Semafor košta 2.000 evra, a kako kažu iz Direkcije za javni prevoz Niša, radili su ga u saradnji sa požarevačkom firmom i Telekomom. Kako najavljuju, slični semafori biće postavljeni na još nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << frekventnijih stajališta, a za ove namene iz gradske kase biće izdvojeno ukupno 7 miliona dinara. Pokazuje za koliko minuta stiže sledeći autobus zajedno sa brojem linije; Foto: JV / V. M.

Ovo je početak postvljanja displejeva, kada se završila implementacija GPS sistema, na stajalištu gde sve gradske linije prolaze. Nadam se u toku godine da ćemo još semafora postaviti, ali modernije poput LCD televizora, koji će, osim vremena dolaska autobusa, pokazivati i cenu karte, red vožnje, tačno vreme i temperaturu - rekao je direktor Direkcije Saša Petronijević.

Zasada je, kako najavljuju, izvesno da će info-displeji biti postavljeni na stajalištu preko puta Ambasadora, kod Učiteljskog doma i kod Kliničkog centra.

Displej koji informiše putnike o vremenu dolaska autobusa na liniji Somborska-Železnička stanica, koji je na istom mestu bio postavljen 2012, rađen je u saradnji sa studentima Elektronskog fakulteta. Iako iz gradske vlasti i Direkcije za javni prevoz ne znaju šta se dogodilo sa tim projektom, Petronijević je ipak rekao da je to bio promotivni semafor.

Taj projekat je u toku, jedan njihov displej se nalazi na prigradskoj autobuskoj stanici. To je Filip Moris postavio, postavio ga promotivno, ali nisam bio uključen u to, ne znam šta se desilo - kazao je direktor Direkcije.

Iz Direkcije su najavili da će vrlo brzo biti završena i aplikacija za android telefone, preko koje će građani moći da se informišu o gradskom prevozu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da Grad sprema novi ugovor sa prevoznicima koji će, prema njegovim rečima, obuhvatiti “niz drugih aktivnosti i uočenih primedbi građana šta se tiče linija gradskog prevoza”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Digitalni info ekran u centru Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Mar.2017

U centru Niša, na glavnom stajalištu na Trgu Kralja Milana danas je postavljen digitalni info ekran na kojem će građani moći da se informišu o vremenu dolaska autobusa na gradskim linijama...Očekuje se da uskoro sva frekventnija stajališta u gradu dobiju ovakve uređaje koji olakšavaju korišćenje...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.