LESKOVAČKA POLICIJA UHAPSILA GRUPU FALSIFIKATORA

Izvor: Kurir, 11.Mar.2011, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LESKOVAČKA POLICIJA UHAPSILA GRUPU FALSIFIKATORA

LESKOVAC - Službenici leskovačke policije uhapsili su i priveli istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu Bojana S. (35), Nikolu A. (23), Dragana D. (43), Nenada R. (30), Dejana S. (31) iz Vlasotinca i Nikolu R. (34), Dušana M. (35) i Tamaru N. (38) iz Niša zbog postojanja osnovane sumnje da su na području tog grada izvršili više krivičnih dela prevare i falsifikovanje novca, saopšteno je danas iz MUP-a.

Policija sumnja da su u februaru, Bojan S, Dragan D, Nikola A. i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nenad R, prilikom kupovine putničkog vozila marke "BMV", vlasnika vozila doveli u zabludu i iznos kupoprodajne cene platili sa 18 falsifikovanih novčanica u apoenima od 200 evra.

Policija je oduzela novčanice, za koje je tokom veštačenja kod Narodne banke Srbije utvrđeno da su falsifikovane.

Vozilo koje su kupili policija je pronašla u Subotici i isto će biti vraćeno vlasniku. Sumnja se i da je Bojan S. poljoprivrednom proizvođaču iz Leskovca, na ime kupljenih poljoprivrednih proizvoda, iznos kupoprodajne cene platio sa četiri falsifikovane novčanice u apoenima od 200 evra.

Početkom marta, Bojan S. je na osnovu prethodnog dogovora, Dejanu S. dao 15 falsifikovanih novčanica, kako bi ih isti stavio u opticaj zamenom kod ovlašćenih menjača na području Leskovca, a da mu za svaku stavljenu novčanicu u opticaj za uzvrat da novac u vrednosti od 100 evra.

Zamenu novčanica i stavljanje istih u opticaj po po nalogu Nikole R. u menjačnicama u Leskovcu, vršili su po Dušan M. i Tamara N, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritvoren službenik Fonda za razvoj

Izvor: Blic, 11.Mar.2011

Istražni sudija vranjskog Višeg suda odredio je pritvor do mesec dana Draganu P. (42) zbog sumnje da je nezakonito prisvojio 7,35 miliona dinara iz Fonda za razvoj Srbije, saopštila je danas policija. ..Kako se navodi u saopštenju, on je osumnjičen za zloupotrebe službenog položaja i neosnovano...

Nastavak na Blic...

Leskovačka policija uhapsila grupu falsifikatora

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2011, 07:12

LESKOVAC - Službenici leskovačke policije uhapsili su i priveli istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu Bojana S. (35), Nikolu A. (23), Dragana D. (43), Nenada R. (30), Dejana S. (31) iz Vlasotinca i Nikolu R. (34), Dušana M. (35) i Tamaru N. (38) iz Niša zbog postojanja osnovane sumnje da su...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.