CG Vojska piše Milu Đukanoviću: Težak položaj zaposlenih

Izvor: Blic, 22.Sep.2014, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG Vojska piše Milu Đukanoviću: Težak položaj zaposlenih

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) uputio je danas premijeru Milu Đukanoviću inicijativu za pokretanje pregovora o povećanju zarada zaposlenima u vojsci, iznova ukazujući na težak materijalni položaj u tom resoru.

Zahtev je predsedniku vlade upućen nakon što sindikat nije dobio odgovor na ranije poslatu inicijativu ministru odbrane Milici Pejanović Đurišić, prenosi Radio televizija Crne Gore.

Sindikalci su sigurni da će se Đukanović složiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa njima da zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore zaslužuju da se krajnje ozbiljno razmotri materijalna situacija u kojoj se nalaze i u skladu sa utvrđenim stanjem zajednički potraže rešenje, kako bi se stanje popravilo u skladu sa realnim mogućnostima.

Predsednik SOVCG Nenad Chobeljić je u pismu istakao da je taj sindikat u kontinuitetu, od osnivanja 2010, ukazivao i upozoravao na težak materijalni položaj zaposlenih u vojsci.

"Ukazivali smo i na brojne druge probleme koji su dodatno otežavali i onako težak položaj, poput oduzetog prava na plaćeni prekovremeni i noćni rad, rada neradnim danima i praznicima, nepostojanja kolektivnog osiguranja zaposlenih, neplaćganja potražanja zaposlenih, stambenih problema...", navodi Čobeljić.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VCG od Đukanovića traži povišicu

Izvor: B92, 22.Sep.2014

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) uputio je premijeru Milu Đukanoviću inicijativu za pokretanje pregovora o povećanju zarada zaposlenima u vojsci...Oni su iznova ukazali na težak materijalni položaj u tom resoru...Zahtev je predsedniku vlade upućen nakon što sindikat nije dobio odgovor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.