Zašto nema uličnog osvetljenja

Izvor: JUGpress.com, 30.Jun.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto nema uličnog osvetljenja

LESKOVAC

Poslednjih nekoliko dana pojednini delovi grada, kako u centru tako i na periferiji, ostaju u večernjim satima u mrklom mraku. O čemu se radi, odgovor smo potražili u Direkciji za urbanizam i izgradnju grada.

Zbog čestih kratkotrajnih nestanaka struje nastaje problem sa RTK  uređajima, koji se automatski iskljuće, pa im je potrebno izvesno vreme da bi se ponovo uključili.

Nekada prođe desetak, petnaest minuta, a nekada i više sati dok sijalice >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ponovo ne zasvetle. U Direkciji ističu da se ovo dešava sa starim osvetljenjem, ali ne i sa led svetiljkama.

O održavanju RTK uređaja brine se Elektrodistribucija, kažu, čija dežurna služba radi do 15 ili 16 sati, tako da u večernjim satima jednostavno nema ko da uređaj resetuje. Ponekad se dešava da se RTK uređaj i razmemoriše, pa je njegovo automatsko uključivanje nemoguće, već je neophodna intervencija stručnih lica.

U Direkciji kažu da se ovaj problem i prošle godine javljao, i da su iz distribucije dobili objašnjenje da se radi na otkalnjanju uzroka koji dovode do čestih nestanka struje, reč je o kvaru u snabdevanju električnom energijom.

Inače, posao održavanja javne rasvete ne tenderu je poveren doo „Luks“, a u 2016. godini je za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno 6 miliona dinara.

Međutim, problem koji se poslednjih dana javlja sa uličnom rasvetom nema veze ni sa ovom firmom, ni sa Direkcijom, tvrde u ovom  javnom preduzeću.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.