Vladimir Prokopović: Rekli su mi da sam lud što sam se vratio u Leskovac

Izvor: juGmedia, 22.Okt.2016, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Prokopović: Rekli su mi da sam lud što sam se vratio u Leskovac

LESKOVAC – Doktor nauka Vladimir Prokopović, koji se odrekao svetske karijere da bi razvio svoj biznis u Leskovcu, pokreće u ovom gradu inicijativu za umreživanje mladih privrednika grada Leskovca koja ima za cilj njihovo međusobno povezivanje.

„Mladi iz unutrašnjosti nemaju inicijativu i veruju da će lakše uspeti negde preko grane nego u gradu u kom su odrasli. Ja mislim da mnogo greše“, ističe Prokopović
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Ovogodišnji dobitnik Oktobarske nagrade, koji je nedavno sa 27 godina doktorirao biomedicinski inženjering sa najboljim ocenama na Univerzitetu u nemačkom gradu Potsdamu, veruje da u Leskovcu može da nastavi i svoju istraživačku karijeru, iako je imao ozbiljne ponude za istraživački rad u Berlinu i Velikoj Britaniji.

Govorili su mi da sam lud što se vraćam u svoj rodni grad kada su mi već bila otvorena vrata celog sveta. Ipak, osim kvalitetnijih tehničkih mogućnosti, sve što sam radio tamo, mogu da dobijem i ovde„, kazao je ovaj mladi naučnik, gostujući u emisijiu „Više od vesti“ na regionalnoj televiziji „K-1“ .

On planira da zajedno sa iskusnijim timom u gradu na Veternici pokrene proizvodnju sredstava za industrijsko čišćenje.

Radićemo konsalting i proizvodnju specijalnih sredstava. U Srbiji ima nekoliko proizviđača, ali su mnogo ozbiljnji strani proizvođači. Njima želimo da budemo konkurentni, s obzirom na znanje koje ja imam s jedne, i radno iskustvo ostatka tima s druge strane„, objašnjava Prokopović, koji je u Berlinu 3,5 godine radio kao istraživač.

Kako zaključuje, možda je to neki mladalački entuzijazam, možda buntovništvo, ali on iskreno veruje da ovde ima potencijala i uslova za pokretanje biznisa.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.