Tonkićeva palata prodata za milion evra

Izvor: Akter, 27.Mar.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tonkićeva palata prodata za milion evra

Nekadašnja Tonkićeva palata, a kasnije Hotel Dubočica u Leskovcu, prodata je danas dvojici leskovačkih preduzetnika za 99 miliona dinara

Vlasnici prodavnice posuđa "Srefaneli" i trgovine tehničkom robom Home centar "Vera" kupili su ovo četvorosprtano zdanje koje se nalazi u centru Leskovca na licitaciji održanoj u Osnovnom sudu, na kojoj je bilo pet licitatora.

Početna cena bila je 57, a procenjena 87 miliona dinara.

Hotel Dubočica, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jedan od simbola Leskovca, bio je vlasništvo HUP Balkan, odnosno BBC Invest iz Beograda. Prodat je jer je bio stavljen pod hipoteku za 420.000 evra.

Tonkićeva palata je sagrađena 1937. godine i posle Drugog svetskog rata oduzeta srpskom industralijalcu Milanu Popoviću Tonkiću.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.