TRBUHOM ZA KRUHOM Za jedno radno mesto konkurisalo po desetoro nezaposlenih

Izvor: juGmedia, 19.Okt.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRBUHOM ZA KRUHOM Za jedno radno mesto konkurisalo po desetoro nezaposlenih

LESKOVAC – Jesenji sajam zapošljavanja u Leskovcu izazvao je toliku zainteresovanost da se za jedno redno mesto prijavljivalo čak po 10 nezaposlenih, a najveća gužva je bila za „Jurinim“ štandom.

U Leskovačkom klturnom centru radnike je tražilo 15 poslodavaca, a u ponudi je bilo svega 200 radnih pozicija.

Uglavnom su >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se tražili radnici za rad u proizvodnji i to šivači, konfekcionari, krojači, tapetari, mehaničari tekstilnih mašina, magacioneri, stolari, vozači, viljuškaristi, ali i  agenti prodaje osiguranja.

Četrdesettrogodišnji Kostić Ljubiša iz Leskovca se nada da će pronaći posao u prehrambenoj industriji.

Sajmovi su jedino mesto gde postoji šansa za one ljude koji nisu stranački puleni. Konkurencija je velika, ali nadam se da počnem da radim u struci“, iskren je Ljubiša.

Najmogobrojniji na ovom sajmu u Leskovcu  danas su bili oni preko 30 godina starosti i sredovečni ljudi koji su ostali bez posla.

Mi kao organizatori smo zadovoljni odazivom i to po ovako kišnom danu. Javio se ozbiljan broj poslodavaca, ali i nezaposlenih lica„, kaže nam Marija Stevanović iz leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nezaposlenost je problem koji muči celu Srbiju a Leskovac po tome uopšte nije izuzetak, a ovaj problem može ublažiti država stvaranjem povoljnijeg poslovnog ambijenta i institucije kao što je Nacionalna služba zapošljavanja, zaključeno je na otvaranju Sajma.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LESKOVČANI ŽELJNI POSLA: Za 1 radno mesto prijavilo se i po 10 nezaposlenih

Izvor: Kurir, 19.Okt.2016

...U Leskovačkom kulturnom centru radnike je tražilo 15 poslodavaca, a u ponudi je bilo svega 200 radnih pozicija..Uglavnom su se tražili radnici za rad u proizvodnji i to šivači, konfekcionari, krojači, tapetari, mehaničari tekstilnih mašina, magacioneri, stolari, vozači, viljuškaristi, ali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.