Stojiljković: Tražimo robno carinjenje na Mutivodama

Izvor: juGmedia, 05.Mar.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojiljković: Tražimo robno carinjenje na Mutivodama

LESKOVAC – Načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković izjavio je danas da je od Vlade Srbije zatraženo robno carinjenja na graničnom prelazu Mutivode kod Medveđe, ali da povratne informacije još nema.

Inicijativu je pokrenuo Savet Jablaničkog okruga na svojoj prvoj sednici 12. januara ove godine, i ona je prosleđena Ministarstvu finansija, u čijoj je nadležnosti carina.

„Inicijativu smo takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uputili i predsedniku Vlade Srbije, s ciljem da implementaciona grupa uvrsti ovo pitanje u dnevni red centralnog sastanka u Briselu radi dogovora i usaglašavanja sa Autnomnom pokrajinom Kosovo i Methohija“, kazao je Stojilković na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o dosadašnjim aktivnostima.

On je naveo da je je zajedno s Pčinjskim okrugom traženo da se izmeni pravilnik Uprave carina, kako bi se carinskim ispostavama u Leskovcu i Vranju dala mogućnost carinjenja robe široke potrošnje i tesktila s dalekog istoka i Turske.

Sledeća tema u sedištu okruga biće plan održavanja puteva, a danas se razgovaralo o radu inspekcijskih službi, dok je nedavno bilo reči o zaštiti od poplava.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.