Praksis upozorava na probleme raseljenih Roma

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jul.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praksis upozorava na probleme raseljenih Roma

BEOGRAD/LESKOVAC, 31. jula 2012. (Beta) - Nevladina organizacija "Praksis" upozorila je u utorak da će Romi raseljeni prvo iz naselja kod Belvila u Beogradu, a zatim smešteni u Leskovcu, ostati od sutra bez krova nad glavom.

BEOGRAD/LESKOVAC, 31. jula 2012. (Beta) - Nevladina organizacija "Praksis" upozorila je u utorak da će Romi raseljeni prvo iz naselja kod Belvila u Beogradu, a zatim smešteni u Leskovcu, ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << od sutra bez krova nad glavom.U saopštenju "Praksisa" se navodi da leskovačka vlast namerava da im otkaže obezbedjen smeštaj i da će im Gradska uprava obezbediti troškove smeštaja "samo do kraja jula".Dodaje se da su četiri romske porodice od gradonačelnika Leskovca dobile obaveštenje i da od kraja jula treba "sami sebi da obezbede smeštaj za šta će im biti obezbedjeno 20.000 dinara".U saopštenju "Praksisa" se navodi da se ne zna da li će romske porodice koje su iz nehigijenskog naselja kod Belvila u Beogradu došle u Leskovac "već sutra biti iseljene iz hostela koji im je bio jedini alternativni smeštaj, niti gde će nakon toga stanovati".

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Otkazuje se gostoprimstvo Romima iz Belvila

Izvor: OkRadio.rs, 01.Avg.2012, 12:12

Nevladina organizacija „Praksis“ upozorila je u utorak da će Romi raseljeni prvo iz naselja kod Belvila u Beogradu, a zatim smešteni u Leskovcu, ostati od danas bez krova nad glavom.Nevladina organizacija „Praksis“ upozorila je u utorak da će Romi raseljeni prvo iz naselja kod Belvila u Beogradu,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.