Potpisani ugovori za projekte u oblasti kulture

Izvor: juGmedia, 06.Apr.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori za projekte u oblasti kulture

LESKOVAC – Predstavnici organizacije i udruženja potpisali su danas s predstavnicima gradskih vlasti ugovore za sufinasiranje 31 projekta u oblasti kulture, vrednih šest miliona evra.

Obraćajući se dobitnicima sredstava gradonačelnmik Leskovca Goran Cvetanović naglasio je da je reč o duplo većem iznosu nego prošle godine i ovom prilikom podvukao izdavajanja za kulturne infrastrukturne projekte i manifestacije u kulturi.

„Tokom 2013, 2014 i 2015. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << od kada sam sa svojim timom preuzeo odgovornost, izdvojili smo, ni manje ni više, 780 miliona dinara“, kazao je Cvetanović.

On je istakao da je protkele godine renovinarmo 5 domava kulture i reknstruisana leskovačka biblioteka, Narodni muzej je posle 40 godina dobio novu postavku, kupljena oprema za digitalizacija bioskopa, kupljen je klavir Muzičkoj školi…

„Vi ste pravi amabsadori Leskovca“, ocenio je Cvetanović.

Prisutne je pozdravila i načelnica društenih delatnosti Suzana Stanković Ilić, izrazivši uverenje da će projekti „unaprediti razvoj savremenih  i modernih kulturnih vrednosti i služiti očuvanju tradicije“.

U ime dobitnika Maja Cakić, šefica kamernog orkestra Amaroso, zahvalila se Cvetanoviću i Ilićevoj, istakvši da „Leskovac ide putem na koji svi možemo da budemo ponosni kada je kultura u pitanju“, te da, naravno, bez finansija ništa nije moguće realizovati“.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Estetski radovi koštaju skoro kao i očuvanje istorijske građe

Izvor: juGmedia, 07.Apr.2016, 11:17

LESKOVAC – Uređenje dvorišta, obnova fasade i stolarije na zgradi Istorijskog arhiva u Leskovcu koštaće građane 1,3 miliona dinara...Lokalna samouprava je u drugu fazu rekonstrukcije Istorijskog arhiva uložila milion, a sama ustanova kulture 300.000 dinara...„Prošle godine u okviru prve faze...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.