PUMPANJE računa za struju!

Izvor: juGmedia, 23.Maj.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUMPANJE računa za struju!

LESKOVAC – Porodica Radivojčević iz Leskovca moraće da isplati EPS-u i privatnom izvršitelju 8.469 dinara za dug od 352,28 dinara, za koji nije znala ni da postoji.

Ovaj napumpani račun stigao je juče na adresu penzionerke Nade Radivojčević iz Leskovca za dug na brojilu u naselju Bela Zemlja kod Užica.

„Moja majka se pre nekoliko godina preselila iz Užica u Leskovac, a promenu adrese je uredno prijavila i redovno plaćala račune za održavnje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << borojila u kući u kojoj više ne živi. Pojma nemmao kada je taj dug nastao jer nismo dobili nikakvu opomenu, sve dok nam nije stiglo izvršno rešenje“, objašnjava njen sin Milan Radivojčević.

Poverilac PD „EPS Snabdevanje“ d.o. Beograd priložilo je i opomenu od 7.7.2014. godine, ali se na njoj ne vidi potpis primaoca. Već 18.8. 2014. godine zatražena je usluga izvršetelja.

Pored 352 dinara, Radivojevojčevići moraju da plate 4.680 dinara na ime troškova poverioca i još 1.800 dinara nagradu izvršitelju, koja se uvećava na 3.300 dinara ukoliko se celokupni iznos ne plati u roku od tri dana.

„Imam sve osnove za sumnju da se ovakve akrobacije rade kako bi se globio narod. Da im to nije bila namera, tih 350 dinara pripojili bi narednom računu. Poverilac je morao da ima u vidu da je moja majka godinama redovno izmirivala dugovanja. Najstrašnije je to što mi pojma nemamo iz kog perioda, u kom mesecu je nastao taj dug“, žali se Milan koji kaže da je u šoku.

U EPS-u nismo danas mogli da dobijemo stav o ovom slučaju, a Milan tvrdi da mu je u tom državnom preduzeću rečeno da se žurilo kako dug ne bi zastareo.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.