Nagrada Bugarsko-srpskoj komori

Izvor: Press, 13.Okt.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Bugarsko-srpskoj komori

Na današnjoj konferenciji IPA programa prekogranične saradnje Bugarska - Srbija u Sofiji, predstavnicima projekta Bugarsko-srpske komore uručena je Povelja zahvalnosti.
          Kako je obrazloženo na svečanosti, nagrada je dodeljena Regionalnim privrednim komorama Leskovac, Niš, Zaječar, Vidin i organizaciji Bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << forum, kao najuspešnijem timu na sprovođenju projekta formiranja Bugarsko-srpske privredne komore. Jedan od nagrađenih, predsednik Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović, rekao je Tanjugu da većina od 12 projekta u kojima je učestvovala leskovačka komora nikada ne bi bili realizovani bez saradnje sa Bugarskom. Prema njegovoj oceni, ta saradnja je omogućila mnogim opštinama, organizacijama, privrednicima i udruženjima sa juga Srbije da koriste pretpristupne fondove EU. "Saradnja kroz IPA projekte doprinela je još boljem povezivanju privrednika okruga na jugu Srbije i gradova u Bugarskoj. Samim tim to je doprinelo većoj privrednoj razmeni i ekonomiji tih regija. Cilj nam je da u narednom periodu, pošto sad imamo iskustvo, realizujemo još više projekata", naglasio je Jović. U okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, u prvoj fazi od 2007.do 2013.godine realizovano je 155 projekata ukupne vrednosti 35 miliona evra.  Najveći deo novca, oko 70 odsto, iskorišćen je za infrastrukturne projekte i za projekte iz oblasti turizma. Novi konkurs, koji je nedavno raspisan, predviđa da se u okviru IPA programa od 2014.do 2020.godine finansiraju projekti ukupne vrednosti 28,9 miliona evra. Prioritet u narednom periodu, kako je zaključeno na konferenciji u Sofiji, imaće projekti u turizmu, pomoć mladima i zastiti životne sredine.  Prekogranična saradnja IPA programa, pored Srbije i Bugarske, obuhvata Tursku, Rumuniju, Grčku i Makedoniju.
 
 





Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.