Na održavanju angažovane i leskovačke firmi

Izvor: JUGpress.com, 28.Okt.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na održavanju angažovane i leskovačke firmi

LESKOVAC

U ovoj godini u okviru periodičnog održavanja lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica, koje podrazumeva presvlačenje i saniranje većih deonica, izvedeni su radovi u vrednosti od 60 miliona dinara.

Za istu namenu prošle godine izdvojeno je 72 miliona dinara.

Deo posla na letnjem održavanju poveren je leskovačkim firmama koje su opremljene za taj posao, budući da je grad uložio značajna sredstva u nabavku mehanizacije i opreme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Tako su JKP „Komunalac“ i „Grdelica“ zaduženi za potkresivanje drveća, košenje trave na putu, čišćenje i uređenje jarkova pored puta na teritoriji grada Leskovca.

JKP „Komunalac“ je zadužen i za obavljanje komunalne delatnosti održavanja horizontalne signalizacije.

Zimsko održavanje podeljeno je po prioritetu delovanja, kao i po stepenu angažovanosti ljudstva i mehanizacije.

Iskustvo pokazuje da je na brsko-planinskim područjima održavanje puteva otežano, pa će na deonici Barje – Oruglica – Ravni Del sve vreme biti pripravan jedan buldožer.

“Važno je napomenuti da odabrana firma raspolaže potrebnom mehanizacijom i traženom konkursnom dokumentacijom i kada je reč o zimskom održavanju puteva. Pored toga, „Trejs PZP“ Vranje ima punkt na teritoriji Leskovca na rastojanju manjem od pet kilometara od centra grada”, rekao je gradonačelnik  Leskovca Goran Cvetanović.

Izabrana firma, „Trejs PZP“ Vranje, održavaće gradske ulice u dužini od 25 kilometara, prilaze značajnim objektima i ustanovama ukupne površine 67.000 metara kvadratnih i lokale i nekategorisane puteve u dužini od oko 447 kilometara.

Određeni poslovi na zimskom održavanju, čišćenje snega i leda sa površina javne namene (osim sa kolovoza u Leskovcu do kraja ove godine), na teritoriji grada obavljaće JKP „Komunalac“, a na području Grdelice JKP „Grdelica.

“Na ovaj načim pokazali smo veliku odgovornost i spremnost, to je veliki broj kvadratnih metara i kilometara, ali sam siguran de će održavanje puteva biti kvalitetnije nego prethodnih godina jer je težnja lokalne samouprave da svakle godine budemo odgovorniji prema našim građanima” , zaključio je Cvetanović.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.