NPS: Ne širiti Beograd nego razvijati ostatak zemlje

Izvor: juGmedia, 03.Mar.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NPS: Ne širiti Beograd nego razvijati ostatak zemlje

LESKOVAC – Narodni pokret Srbije zahteva od Vlade Srbije da iznese jasan plan za razvoj svih delova Srbije, kako bi stanovnici iz untrašnjosti ostajali na svojim ognjištima.

Prema podacima RZS, navodi se u stranačkom saopštenju, svake godine u Beograd se doseli 49.669 ljudi, što je jedan manji grad, veličine Zaječara ili Sombora.

Neophodno je da se novac iz budžeta Republike Srbije ravnomerno >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ulaže u razvoj cele Srbije i svih njenih delova. To ne znači da bi se u Beograd i okolinu ulagalo manje novca i da bi to štetilo Beogradu, već naprotiv. Na taj način smanjio bi se pritisak nezaposlenih iz svih krajeva Srbije, a Beograd bi bio rasterećen.

Rešenje problema ne leži u pravcu širenja Beograda, već u razvoju ostatka Srbije.

Kada bi se pravedno investiralo u razvoj svih delova Srbije, manji gradovi i sela ne bi odumirali, građani bi ostajali na svojoj dedovini, a Beograd ne bi bio prenaseljen.

Narodni pokret Srbije pita Vladu – koliko još gradova Beograd može da izdrži, a koliko ostatak Srbije da izgubi, pre nego što nadležni shvate ozbiljnost ovog problema?

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.