LE: Na most samo uz merdevine

Izvor: B92, 29.Avg.2014, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Na most samo uz merdevine

Nedaleko od Leskovca još pre šest godina je preko Južne Morave izgrađen most koji niko ne može da koristi, jer ne spaja dve obale.

Stanovnici pet sela pored Južne Morave u ataru Leskovca ukoliko žele da se bave poljoprivredom moraju da nauče gimnastičke i alpinističke veštine. Sve im je to potrebno da bi prešli preko sedam metara visokog mosta koji nema prilazne puteve.

Oni koji se i popnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na most imaju problem kako da prebace džak sa veštačkim đubrivom ili semenom. Trake koje vise sa mosta koriste za podizanje lakšeg tereta.

Most dužine 110 metara sagrađen je 2008. godine kada je pored Donjeg i Gornjeg Krajinca, Mrštana, Zloćudova i Nomanice prošla trasa Koridora 10.

U Javnom preduzeću Putevi Srbije, koje je gradilo sve mostove na toj deonici autoputa, sada tvrde da su oni završili svoj deo posla i da ostalo treba da uradi leskovačka lokalna samouprava .

U Direkciji za izgradnju u Leskovcu negiraju da njihov deo nije završen.

U pet sela nedaleko od mosta živi oko 6.000 stanovnika.

Kako se snalaze meštani i šta su nam rekli, pogledajte u prilogu ispod:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.