Kompanija Falke doniraće dečje igralište  Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 12.Avg.2016, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Falke doniraće dečje igralište Leskovcu

LESKOVAC

Grad Leskovac i kompanija Falke potpisali su ugovor o donaciji za dečje igralište u naselju pored Garetove palate. Nakon toga grad će krenuti sa realizacijom investicije, s obzirom na to da su pripremni radovi, koji su bili u obavezi lokalne samouprave, privredeni kraju.

Kompanija Falke je donila opremu u vrednosti  od 26.500 evra, koja obuhvata gumirane ploče površine 330 kvadratnih metara >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i opremu proizvođača Kreativni gradski centar Beograd. Radovi treba da budu završeni u naredne dve do tri nedelje. U vrednost donacija uračunata je vrednost opreme, ali i cena ugradnje i montaže, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Obaveze grada Leskovca odnosile su se na uređenje pešačke staze, platoa oko igrališta, izgradnju urbanog osvetljenja, postavljanje klupa i korpa za otpatke, betonske podloge koja će biti osnova za ugradnju gumiranih ploča, uređenje zelene površine, postavljanje video nadzora. Vrednost svih tih radova je milion 890 hiljada dinara.

Nadzor nad isporukom i ugradnjom opreme vršiće Direkcija za urbanizam i izgradnju.

“Veoma me raduje što će kompanija Falke obezbediti jednu lepu, urbanu celinu u centru grada, koja će pre svega biti namenjena našim najmlađim sugrađanima. Nadam se da ćemo i dalje sarađivati sa ovom kompanijom, koja je pokazala veliku društvenu odgovornost, i da ćemo nakon ovoga realizovati i neke druge projekte. Ovo je značajan doprinos našoj inicijativi, da u gotovo svim delovima našeg grada, ali i ostalim mestima, postavljamo površine na kojima deca i mladi mogu da na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme i da se bave sportom” , rekao je  Cvetanović prilikom potpisivanja ugovora sa kompanijom Falke.

U okviru programa podrške razvoja sporta preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj do sada je grad izgradio 14 sportskih terena, dodao je on.

“ Zahvaljujući saradnju grada sa privrednim subjektima na teritoriji grada Leskovca, na Hisaru je napravljeno igralište, koje je donirala „Nivea“, zatim, u mesnoj zajednici Moša Pijade, kao i skejt par u Dubočici uz veliku pomoć kopmanije „Zdravlje Aktavis“.

Kompanija Falke u Leskovcu radi pet godina, i ovo je prva veća donacija gradu.

„Kod nas je zaposleno više od 700 ljudi koji su jako motivisani i odgovorni, kao i zadovoljni. Ovim igralištem želimo da se zahvalimo gradu i da napomenemo da ćemo ovde biti i na dalje. Mi smo društveno odgovorna kompanija, a ovo je samo jedan od koraka za dalju uspešnu saradnju“, rekao je generalni direktor kompanije Falke Serbia doo Tomas Kruger.

„Projekat Falke ne bi mogao nikako da se osvari bez podrške koju smo imali od lokalne vlasti, i zahvaljujemo se na toj podršci, uz nadu da će tako biti i u buduće“, rekao je Kruger.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.