Kolo, veselje i trubači na Festivalu penzionera u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 19.Jun.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolo, veselje i trubači na Festivalu penzionera u Leskovcu

Deveti Međunarodni festival folklora trećeg doba, održan je danas u Domu penzionera grada Leskovca, koji je tradicionalno počeo svečanim defileom ulicama grada i zajedničkim kolom ispred Leskovačkog kulturnog centra.

U organizaciji Udruženja penzionera Leskovca, odnosno folkorne sekcije „Sava Čokot“, učesnici festivala su, pored domaćina i članovi udruženja iz Bugarske, Makedonije, Zaječara, Negotina, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vrnjačke banje, Kragujevca, Knjaževca, Petrovca na Mlavi, Smederevske Palanke i KUD mladih“ Belaca“ iz Pridvorice.

Prvi put smo ovde i mi smo jedni od učesnika a inače sa Leskovcem smo se sreli u Kragujevcu, na festivalu gde smo mi osvojili prvo mesto, tako da je Vrnjačka banja sledeće godine domaćin. Ovo je drugi povod, tu smo da se družimo“, kaže Ljiljana Radaković iz KUD „Vrnjački vez“.

Festival je svečano otvorio predsednik Udruženja penzionera Bratislav Zdravković i ispred kabineta gradonačelnika Ana Jovanović.

Ovo je naš dan, dan folklora i penzionera. Pripremili smo bogat program i nadam se da ćete uživati. Posebno se zahvaljujem prijateljima i pobratimima iz Bugarske i Makedonije“, rekao je predsednik Bratislav Zdravković.

Priredba je počela kolom domaćina, a u restoranu su podeljenje zahvalnice i druga lepa iznenađenja.

Organizator festivala je Udruženje penzionera grada Leskovca, a pokrovitelj je grad Leskovac.

Emilija Mladenović
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Vrnjačka Banja,   Kragujevac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deveti Medjunarodni festival folklora

Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2017

LESKOVAC..Udruženje penzionera Leskovca, odnosno folklorna sekcija „Sava Čokot“ i njihov rukovodilac Vesna Đorđević, priredili su Deveti međunarodni festival folklora...Učestvovala su folklorna udruženja penzionera iz Srbije, Bugarske i Makedonije...Nastupu je prethodio defile gradom, gde...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.