Karići povezuju poljoprivrednike s kupcima iz Rusije

Izvor: juGmedia, 13.Feb.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karići povezuju poljoprivrednike s kupcima iz Rusije

LESKOVAC – Moj cilj je da odmah posle izbora na jug Srbije dovedem najmanje dvadesetak biznismena iz Ruske federacije, koji se isključivo bave plasmanom poljoprirednih proizvoda i povežem ih sa poljoprivrednim proizvođačima, izjavio je danas Dragomir Karić u Leskovcu.

Dragomir Karić, koji je potredsednik Pokreta snaga Sbije (PSS), narodni poslanik te partije i potredsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je na sastanku sa privrednicima i na konferenciji za novinare, rekao da je cilj njegovog boravka u Leskovcu povezivanje poljoprivrednika i srpskih domaćina sa izvoznicima iz Ruske federacije, koju još čine: Belorusija, Kazahstan, Azerbejdžan, Kirgistan i Jermenija, zemlje sa preko 250 miliona stanovnika.

“Mi u tim zemljama imamo, praktično, neograničenu privilegiju koje nemaju druge zemlje u okruženju, a to je izvoz svih proizvoda bez carine i dodatnih poreza, osim automobila”, kazao je Karić, koji je prethodno razgovarao sa leskovačkim gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem.

Udruženje koje predstavlja, kazao je zainteresovano je za Zelenu zonu u Leskovcu, ali traži formu povezivanja.

“Da se uz pomoć ruskog kapitala formira jedan jači pult ili nekadašnja zadruga, u svakom slučaju da postoji jedna institucija, jedno preduzeće koje bi se aktivno bavilo svim problemima proizvođača iz oblasti poljoprivrede, stočarstva, voćarstva i ostalih grana”.

Cilj je, dodao je, da se proizvodi prodaju po povoljnim cenama, posebno u svetlu nedavnih izjava predsednika Srbije Vladimira Putina, koji je apostrofirao srpsku poljoprivredu i imajući u vidu činjenicu da je ta zemlja zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Tusrke, u čemu Srbija vidi svoju šansu.

Srbija je prošle godine, podsetio je Karić, izvezla u Rusiju voće i povrće u vrednosti od 1,2 milijarde dolara, što je nedovoljno.

Skup je održan u prostorijama Gradskog odbora PSS jer nije mogao, kako je objasnio predsednik tog odbora i pomoćnik gradonačelnika Leskovca Zoran Janković, da se obezbedi veća sala, a zaposleni u Regionalnoj privrednoj komori su povezali vikend sa predstojećim praznikom.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Dragomir Karić kasnio 40 minuta pa napao medije?!

Izvor: juGmedia, 13.Feb.2016

LESKOVAC – Narodni poslanik vladajuće srpske koalicije Dragomir Karić optužio je danas medije u Srbiji da su podržali uništavanje srpske privrede, gašenje BK Televizije, čiji je on suvlasnik bio i „proterivanje“ njegovog brata Bogoljuba iz Srbije...„Ta vaša demokratska vlast, koju ste...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.