Cvetanović: Menjamo loše direktore pred izbore

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Menjamo loše direktore pred izbore

LESKOVAC – Do sledećih izbora je ostalo još godinu i po dana i mora mnogo intenzivnije da se radi, sa većom efikasnošću i boljim rezultatima, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović navodeći razloge promene nekih direktora gradskih preduzeća.

On je danas, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio da će na sednici Skupštine grada 28. decembra biti promenjena četiri direktora zbog loših rezultata rada. Do smene v.d. direktora Leskovačkog kulturnog centra neće doći, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kako smo pisali, jer je gradonačelnik zadovoljan radom Slaviše Stevanovića.

Direktoru JP „Dom“ Aleksandru Momčiloviću je zamerio „urušavanje čitavog sistema“ jer u osamdesetak opštinskih stanova neki ljudi „žive bez pravnog osnova“.

Časlav Lazarević, kaniddat za direktora, rekao je, je bio jedan od najuspešnijih direktora „Doma“, pa se nada da će popraviti situaciju makar za 20 posto.

U JKP „Gredilici“ „veliki broj radnika spava više nego što radi“, a direktor Staniša Petrović nije, između ostalog, imao komunikaciju sa članovma „Rupske reke“. Novi direktor je mladi kadar, dolazi iz bankarskih krugova, pa se Cvetanović nada da će bolje sarađivati sa privrednicima.

U Radio Leskovcu je problem veliki broj zaposlenih, ali i slaba slušanost. Radio „Ekos“, koji dobija 50.000 dinara iz budžeta i ima troje zaposlenih, je daleko slušaniji od Radio Leskovca“, kaže.

O budećem direktoru Radia Bratislavu Iliću samo reči hvale.

„Bratislav Ilić je nestranačka ličnost. Ima više nagrada, odličan je novinar i može da iskoristi svoje veze u Beogradu u Ministarstvu finansija i u pronalaženju strateškog partnera za privatizaciju. On neće primati platu za svoj rad, već samo socijalno i penziono osiguranje“, objasnio je gradonačelnik.

Najstrožiji je bio prema direkoru JP „Vodovoda“ Zoranu Stojanoviću, kome je najpre zamerio što je odugovlačio sa ostavkom, a kao konkretan razlog za smenu naveo je probijanja rokova izgradnje vodovoda kojim bi se povezao glavni kolektor sa centralnim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

„Neka bude zadovoljan ako se sve završi na smeni“, rekao je Cvetanović, koji je naveo i to da firma predsednika UO „Vodovoda“ u proseku dobija po sedam od deset poslova kojima rukovodi ovo gradsko preduzeće.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.