Cvetanović: Gubili sporove a grad plaća

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Gubili sporove a grad plaća

LESKOVAC

Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ odobreno je danas  400.422 dinara na ime duga po osnovu sudskog poravnanja zaključenog pred Osnovnim sudom u Leskovcu  20. 5. 2016. Naime, reč je o dugu koji je nastao 2005. godine kada je škola tužila grad za neizmirene zakonske obaveze prema ovoj školi, u iznosu od oko 4 miliona dinara. Škola je izgubila ovaj spor, ali grad preuzima plaćanje nastalih troškova. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović napomenuo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se od 2005. godine u ovoj školi smenilo više direktora.

„Direktorica Gimnazije ispred Demokratske stranke isto je tužila lokalnu samoupravu za dug od milion i 100 hiljada dinara, i tada je opet grad Leskovac dobio spor. U oba slučaja gde grad dobija spor, grad opet plaća ne samo sudske troškove nego i to što se 10 godina čekalo, a u međuvremenu je odgovornost prebačena na nekoliko direktora. Pitam ono što bi pitao svaki građanin Leskovca – da li nego odgovara za to, pitam sve pravnike ovoga sveta. Na to pitanje niko nema odgovor. Tuže, uvek gube sporove, i onda grad plaća, što je neverovatno. Posebno je nejasno zašto je spor trajao 10 godina“, istakao je Cvetanović.

Iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine odobreno je 15.000 dinara za preduzimanje mera za sanaciju zaštićenog prirodnog dobra – spomenika prirode „Kutleškog hrasta“ u Kutlešu.

Što se ostalih davanja iz gradskog budžeta tiče, Udruženju distrofičara Jablaničkog okruga odobreno je 180.000 dinara za sufinansiranje projekta „Unapređenje samozapošljavanja među osobama sa invaliditetom“, FK „Veternica 1926“ 100.000 dinara za organizovanje proslave povodom 90 godina postojanja i rada fudbalskog kluba, dok je Jovanu Miloševiću odobreno 50.000 dinara za odlazak na svetsko prvenstvo u bodibildingu za 2016. godinu. Kinološkom društvu Leskovac biće uplaćeno 100.000 dinara za organizaciju Savezne izložbe pasa svih rasa CAC Leskovac 2016. i treće međunarodne izložbe pasa svih rasa CACIB Leskovac 2016. u parku Kralja Petra.

Novčana sredstva u iznosu od 500 evra dobiće Vanja Pešić za stipendiju koledža „Ujedinjeni svet“ u Mostaru, dok će Jelena Stanković dobiti 160 evra za učešće na seminaru „Aktivno učešće mladih u politici“ u Azejberdžanu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.