Bivše robijaše niko neće da zaposli

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivše robijaše niko neće da zaposli

Zatvor mi nije bio težak, teška je sloboda, kaže M. R.(34), jedan od bivših zatvorenika koji u Leskovcu bezuspešno pokušava da nađe bilo kakav posao.

Lakše bilo u zatvoru

Preko NSZ u Leskovcu 22 bivša zatvorenika traže posao, 19 iz Leskovca, tri iz Lebana. Portparol NSZ Marija Stevanović pretpostavlja da je njihov broj daleko veći.

- Mnogi ne dozvoljavaju da se zabeleži informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o boravku u zatvoru - kaže Stevanovića.

M. R., metaloglodač po zanatu, pre tri meseca odslužio je kaznu zbog fizičkog napada na pripadnika policije. Od tada ne prestaje da traga za poslom.

- Do potencijalnih poslodavaca pre mene stigne glas da sam robijao. Niko me ne želi, čak ni u agencijama za obezbeđenje gde sam ranije radio. U zatvoru sam imao hranu i toplu postelju, sada se osećam kao da me je neko izbacio na goli asfalt - žali se M. R.

Ekonomista A. Đ. (29) ni pre šestomesečne izdržane kazne zatvora zbog saobraćajnog prekršaja nije mogao da nađe posao, ali je makar imao nadu.

– Tri dana sam konobarisao u kafiću da bi mi se gazda četvrti dan zahvalio na saradnji bez objašnjenja. Znam da je u međuvremenu čuo da sam bio u zatvoru – priča A. Đ.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Niko neće da zaposli bivše robijaše

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2015

"Zatvor mi nije bio težak, teška je sloboda", kaže M. R.(34), jedan od bivših zatvorenika koji u Leskovcu bezuspešno pokušava da nađe bilo kakav posao...Preko NSZ u Leskovcu 22 bivša zatvorenika traže posao, 19 iz Leskovca, tri iz Lebana. Portparol NSZ Marija Stevanović pretpostavlja da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.