BIZARNA BANDA U SRBIJI: Pljačkaši obijaju vrtiće, nose kašike, igračke i televizore!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNA BANDA U SRBIJI: Pljačkaši obijaju vrtiće, nose kašike, igračke i televizore!

Lopovi su preskočili ogradu vrtića "Cvrčak" u Leskovcu i  opljačkali ga, tako što su obili bočna vrata koja se koriste za dostavu hrane, a iz vrtića su odneli samo činiju sa kašikama srednje veličine.

– Ujutru kada su radnici vrtića ’Crvčak’ došli zatekli su obijena vrata, bočna u trpezarijskom delu. Odatle je odneta samo jedna posuda u kojoj su bile skladištene kašike za decu. Oko 200 kašika je odneto >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << – kaže direktorka pedagoške ustanove „Vukica Mitrović“, u čijem sastavu se nalazi „Cvrčak“, Jasmina Anđelković.

Osoblje je bilo odmah je pozvalo policiju koja je izvršila uviđaj i uzela otiske.

Inače, te kašike nisu tako jeftne, jedna je između 150 i 200 dinara. Policija intenzivno traga za kašikama iz dečijeg vrtića, prenosi "B92".

U vrtiću svakog dana boravi oko 180 dece koja nisu ostala gladna jer vrtić ima rezervni pribor za jelo.

– Taman posla, uvek smo spremni za sve redovne i vanredne okolnosti. Taman posla da su deca ostala gladna – ističe Jasmina Anđelković.

U predškolskoj ustanovi ne pamte da se nešto slično ikada dogodilo. Vrtić je otvoren 2008. godine i do sada nije bilo nijednog incidenta.

- Nije bilo ni obijanja, ni šaranja zidova. Tu se okupljaju mladi u onom delu koji je skriven od javnosti, vrtić je u podnožju Hisara, optočen je šumom, pa je moguće da se tamo zavlače - navodi Jasmina Anđelković.

Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK

TUKLI STARCA NOGAMA I RUKAMA, PA GA ONDA OPLJAČKALI: Uhvaćeni razbojnici iz Novog Sada



Kompletno dvorište vrtića je pod video nadzorom, to će donekle olakšati posao policiji da pronađe kradljivca kašika.

Da podsetimo, pre samo par dana su opljačkana dva dečija vrtića i ambulanta u čačanskom naselju Ljubić, a policija još uvek traga za počiniocima, potvrđeno je u policiji.

Kako je rečeno agenciji Beta, vrtići "Biseri" i "Mladost" su opljačkani i demolirani i iz njih je ukradena vredna tehnička oprema, tri plazma televizora i tri DVD plejera i igračke, a uništen je deo nameštaja i inventara po dečijim sobama.

Pljačka vrtića se dogodila u noći između nedelje i ponedeljka, a iste noći nepoznati provalnici obili su i ambulantu na Ljubić keju.

Prošle nedelje opjačkane su prostoriije Kulturno-umetničkog društva Abrašević u centru Čačka, kada je ukradena vredna tehnička oprema, instrumenti, narodna nošnja i demolirane prostorije.

U policji ističu da rade na otkrtivanju počinilaca.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Bizarna banda u Srbiji: Pljačkaši obijaju vrtiće, nose kašike, igračke i televizore!

Izvor: Cafe.ba, 21.Okt.2016

Osoblje je bilo odmah je pozvalo policiju koja je izvršila uviđaj i uzela otiske

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.