Albanski paradajz uništio srpski

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski paradajz uništio srpski

Zbog albanskog i makedonskog paradajza, koji su ove godine stigli nešto ranije, leskovački poljoprivrednici ostali su bez ruskih kupaca.

- Naš paradajz dolazi nekoliko dana kasnije u odnosu na komšijske. Osim toga, tamo je i nešto jeftiniji, a trgovac ko trgovac - ako mu se da i jedan dinar niža cena, okrenuće nam leđa, pa makar bio i Rus - kaže za “Blic“ Vojislav Stanković, agrarni analitičar.

Ali, nije to jedini razlog zbog kojeg su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << leskovački poljoprivrednici ove godine u problemu jer ogromne količine paradajza nude budzašto, pošto nemaju kome da ga prodaju.

- Prošle godine imali smo solidan rod i nekoliko puta su nam dolazili ruski kupci koji su sve količine otkupili, što ih je navelo da ove godine poseju više. Problem je što se ove godine Rusi nisu pojavili - kaže jedan od priozvođača iz ovog kraja.

.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.