APSURDNO Pozvao policiju da prijavi pljačku, a momci u plavom njega krvnički pretukli

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APSURDNO Pozvao policiju da prijavi pljačku, a momci u plavom njega krvnički pretukli

Kad je tridesetsedmogodišnji Miroslav Cicović iz Leskovca pozvao policiju da prijavi pljačku na placu svoga oca, nije ni slutio da će samo sat vremena kasnije u policijskoj stanici zamalo ostati potpuni invalid.

U PU Leskovac nam je rečeno da su provere po prijavi Cicovića u toku i da će, ako se utvrdi da je neko od policijskih službenika kriv, za to i odgovarati. Za sva ostala pitanja uputili su nas na Biro >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Beogradu

Kako tvrdi ovaj čovek, samo zbog toga što je insistirao da mu pokažu sačinjeni zapisnik, policajci su ga u stanici „Sever“ vređali i psovali, a kada je pokušao da se odupre nezakonitom pretresu, pretukli su ga pred zapanjenim i nemoćnim njegovim roditeljima.  Polomili su mu bubnu opnu i naterali ga da potpiše lažni iskaz kako je povrede zadobio tako što se okliznuo o pločice.

Sve je počelo kada su došli na plac mog oca gde zidamo kuću, na moj poziv, i počeli da me ismevaju i nisu sačinili nikakv zapisnik. Ja sam od policijskih službenika zahtevao da mi izdaju zapisnik sa lica mesta, na šta mi je jedan od njih kazao da se sklonim od auta ili će da izađe iz njega i da me razbije kao p***u, nakon čega sam se ja sklonio, a oni otišli“, priča ovaj čovek.

Sve se to dešavalo u subotu 18. marta. Cicović je u neverici otišao do policijske stanice da „raspravi“ problem i požali se na ponašanje policijskih službenika.

I tamo sam zahtevao da mi daju zapisnik ali su mi kazali da nemaju vremena da se zanose sa mnom. Bio sam uporan, nisam želeo da odem, a oni su počeli da me vređaju. Jedan od njih, plave kose, smejao mi se i u čudu me pitao kako to da ja imam ženu i troje dece i da je jadna ta žena koja je meni izrodila tri deteta i da je bez imalo mozga“, nastavlja svoju ispovest Miroslav.

Ponovo ne verujuću šta ga je snašlo, otišao je do obližnjeg kafića da se, kako kaže, da se smiri, ali mu „đavo nije davao“ da ode kući već se vratio u stanicu i ponovo insistirao da mu se objasni zbog čega ne žele da naprave zapisnik na njegov poziv. I tu nastaje pakao.

Nakon što sam rekao policajki na šalteru da je nekulturna i arogantna, kao što je i bila, čuo sam kako njen kolega priča kako će sad da me „uštavkaju“ i da ću da dobijem batine. Odmah sam pozvao roditelje da dođu u policijsku stanicu, ali bilo je kasno“, priča Cicović.

Kako tvrdi, nakon što su videli da nekoga zove telefonom, počeli su da ga pretresaju.

Protiv moje volje oduzeli su mi torbicu i telefon, pocepali papir na kome sam zapisivao njihove podatke i sve nanete uvrede i počeli da me tuku. Već kada su me vezali, naišli su moji roditelji i gledali kako me policajci biju“, uznemireno prepričava ovo strašno iskustvo.

Njegova majka Slavica je i pet dana kasnije od ovog događaja pod stresom.

Samo im želim da njih tako krvnički tuče policija bez razloga, a da ih njihovi roditelji gledaju. Ubiše mi na pravdi Boga dete nizašta pred mojim očima“, priča očajna majka i očevidac brutalnog ponašanja službenih lica.

Miroslav kaže da su ga nakon prebijanja policajci naterali da potpiše lažnu izjavu da nije tučen i da se okliznuo o pločice (što dostavljamo čitaocima na uvid)

Njegova supruga, taze porodilja, je od stresa izgubila mleko i ne može više da doji njihvu bebu, staru svega desetak dana.

Ja više nemam nikakvog poverenja u policiju i ovu državu. To što oni rade i kako se bahato ponašaju samo liči na anarhiju. Ceo slučaj sam prijavio nadležnom policijskom inspektoru, a i tužiću ih za povrede koje su mi naneli jer najverovatnije na to uvo u kojem mi je slomljena bubna opna nikada više neću moći da čujem“, zaključuje ovaj Leskovčanin.



U nastavku pogledajte lekarski nalaz o povredama koje su mu nanete u policijskoj stanici, kao i audiogram koji govori o oštećenju njegove bubne opne.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.