A za “Zlatno doba” novih 25.000 evra iz budžeta

Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A za “Zlatno doba” novih 25.000 evra iz budžeta

LESKOVAC

Među deset tačaka o kojima su odlučivali gradski većnici na današnjoj ,  41. sednica Gradskog veća, našao se i predlog za odobravanje sredstava za sufininsarinje projekta u kulturi „Slavujevo doba“.

Na dalje će se govoriti o projektu „Zlatno doba“, jer je promenjena terminologija zbog sprečavanja eventualnih sporova oko upotrebe imena.

Izvestilac Nebojša Kocić je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ugovorom o sufinansiranju projekta „Zlatno doba“ od 14.3.2014. godine regulisana međusobna prava i obaveze u realizaciji ovog projekta.

Grad se tada obavezao da najpe producentskoj kući uplati novčana sredstva u iznosu od 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate za realizaiju prve faze projekta.

Grad Leskovac je to to isplatio i time ispunio svoju ugovornu obavezu sufinansiranja faze 1. projekta.

Snimanjem i realizacijom dokumentarnog filma, izradom monografije i foto izložbom okončana je faza 1. ovog projekta.

U fazi 2 propisana obaveza grada u sufinansiranju je bila do 100.000 evra, ali ne manje od 30.000.

Aneksom ugovora konkretizovana je obaveza grada i grad uplaćuje 20.000 evra u dinarskoj portivvrednosti producentskoj kući „Soul Food Distribution“.

Drugim aneksom grad je isplatio 25.000 evra, a za potrebe realizacije faze 2 projekta, odnosno snimanje TV filma i TV serije, obezbedio adekvatno zemljište na kome mogu biti izgrađene kulise po knjizi scenarija.

Time je Grad Leskovac ispunio sve svoje obaveze predviđene Ugovorom i aneksima ugovora.

Producentska kuća „Soul Food Distribution“ predložila je i da, za potrebe grada, bez nadoknade, snimi i dva dokumentarna filma.

Jedna bi se bavio Roštiljijadom, a drugi bi bio o manastiru sv. Jovana u Jašunji.

Zbog svega ovoga doneta je odluka o nastavku saradnje i odobravaju se finansijska sredstva u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate.

Sredstva će biti namenjena realizaciji projekta „Zlatno doba“ koje realizuju producentske kuće „Intermedia network“ i „Soul Food Distribution“.

Većnici su dali saglasnost i na odluku UO Doma zdravlja Leskovac kojom se u cenovnik zdravstvenih usluga Doma zdravlja uvršćuje usluga „Utvrđivanje vremena i uzroka smrti.“

Većnici su informisani i o realizaciji prolećne setve, stanju ozimih useva i pripremi za žetvu roda 2017. godine.

Boban Sokolović, šef odseka za privredu i poljoprivredu, je rekao da je prolećna setva je realizovana sa 97%.

Najveću površinu, skoro 12.000 hektara zauzima kukuruz, povrće je na 6.000 hektara, a ima i stočnog krmnog i industrijskog bilja.

Oko 7% njiva je ostalo neobrađeno.

Stanje pšenice, koja je jesenas posejana na 11.000 hektara, je bilo problematično od starta.

Oktobar i novembar, pa i decembar mesec su bili izuzetno teški za setvu.

Pšenica koja je zasađena u optimalnom roku, a to je 15.-25. oktobar je u dobrom stanju, ali to je samo 20% posađenih površina.

Uslovi tokom zime su bili može se reći tolerantni za pšenicu, ali je deficit vlage proizveo to da je pšenica kasnije krenula u intenzivni rast.

Po informacijama sa terena kvalitet pšenice zasađene u optimalnom roku je zadovoljavajući i po kvalčitetu i kvantitetu, a ostatak je najblaže rečeno loš.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.