Sutra sastanak o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata

Izvor: Cafe.ba, 06.Apr.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić održaće sutra radni sastanak povodom mogućih izmjena i dopuna Zakona o uređenju prostora i građenju.

Riječ je o mogućim izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, u vezi sa odlukom Ustavnog suda Republike Srpske, koja se odnosi na pitanje umanjenja naknada za legalizaciju bespravno izgrađenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << objekata i načina plaćanja te naknade, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Budući da su odlukom Ustavnog suda pogođene najugroženije kategorije stanovništva na sastanak su pozvani predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Na sastanak su pozvani i predstavnici Saveza udruženja izbjeglih i raseljenih lica i povratnika, te predstavnici Udruženja povratnika u Republiku Srpsku i potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Senad Bratić.

Sastanak je zakazan sa početkom u 10.00 časova u prostorijama Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Izjave za novinare predviđene su u 11.30 časova. /
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Golić: Boračke kategorije osloboditi naknada za legalizaciju

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2015, 16:11

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da bi se izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, boračke kategorije, porodice poginulih boraca i invalide prve i druge kategorije, oslobodile nadoknade plaćanja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.