Na Kosovu 340.000 zahteva za legalizaciju gradnje

Izvor: Blic, 20.Jun.2015, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu 340.000 zahteva za legalizaciju gradnje

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Kosova Ferid Agani izjavio ;je danas da je na teritoriji celog Kosova podneto 340.000 zahteva za legalizaciju bespravne gradnje.

On je na konferenciji za medije nakon isteka perioda predaje zahteva za legalizaciju rekao da je akcija prijave nezakonite izgradnje veliki uspeh centralne vlasti i lokalnih samouprava.

"Bavimo se problemima prošlosti i sadašnjosti, to nije ni malo lak proces, to je proces pretvaranje nečega >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je nezakonito u zakonito. To je veliko dostignuće", kazao je Agani.

Direktor USAID za Kosovo Džejms Houp, koji je podržavao proces legalizacije, ocenio je da je stotinama hiljada porodica omogućeno da budu korak bliže legalizaciji imovine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.