Kameronova nova savetnica se zalaže za legalizaciju droge

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameronova nova savetnica se zalaže za legalizaciju droge

Dejvid Kameron, novi-stari premijer Velike Britanije, zaposlio je Kamilu Kenevdiš, kolumnistinju Sandej Tajmsa, da "podigne" i predvodi politički tim u Dauning stritu.

Ova novinarka i aktivistkinja studirala je na Oksfordu, a pre nego što je došla u Tajms 2002. bavila se menadžmentom i radila kao konsultant. Dobitnica je nagrade Pol Fut za istraživačko novinarstvo 2008, nakon svog istraživanja zatvorenih slučajeva porodičnih parnica. U Sandej tajms prešla je 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Njene poslednje kolumne su bile fokusirane na zatvaranje loših bolnica, smanjenje socijalnih davanja i na potrebu da se zabrane trans-masti. Ono što je nainteresantnije, u svojoj kolumni iz juna 2014. za Sandej tajms, Kevendiš je pisala o tome da treba legalizovati drogu, navodi Independent.

Legalizovanje proizvodnje, nabavke i potrošnje droge spustilo bi "cenu" čitavoj toj industriji, napisala je tada Kevendiš. Stavljanjem tržišta u ruke licenciranih i legalnih prodavaca učinilo bi snabdevanje sigurnijim. I odlazak u "korner šop", umesto jurnjave i traženja prodavca po ulici, će možda čitav taj čin kupovine učiniti manje "magičnim", napisala je tada.

Danas je objavljena njena poslednja kolumna za Sandej tajms.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.