Umro nemački reditelj i producent Bernd Ajhinger

Izvor: Blic, 26.Jan.2011, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro nemački reditelj i producent Bernd Ajhinger

Nemački reditelj i producent Bernd Ajhinger preminuo je u Los Anđelesu u 61. godini. Ajhinger je umro od iznenadnog srčanog udara dok je bio na ručku sa porodicom i prijateljima, navodi se u saopštenju njegove kompanije, Konstantin Media.

Bio je posebno poznat po sposobnosti da uspešno ekranizuje romane - "U ime ruže", "Parfem" i "Beskrajna priča".

Vestervele: Veliki gubitak

Nemački ministar inostranih poslova Gvido Vestervele izjavio je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agenciju AP da je Ajhinger "obeležio međunarodnu kinematografiju na način na koji je to malo ko učinio" i da njegova smrt predstavlja veliki gubitak.

Autor je scenarija i producent istorijske drame "Hitler: Poslednji dani" koja je 2005. bila nominovana za Oskara za najbolji strani film. Film je izazvao kontroverzu, jer opisuje ljudsku stranu nacističkog diktatora što se dotad u Nemačkoj smatralo tabu temom.

Radio je i u operi gde je 2005. režirao Vagnerovog "Parisfala".

Ugledni producent je 2008. kritikovan zbog filma "Bader Majnhof komleks" o teroru Frakcije crvene armije zbog "veličanja" pripadnika ove militantne levičarske organizacije koja je delovala 70-ih godina prošlog veka.

Još jedan kontroverzni Ajhingerov film je "Mi deca sa stanice Zoo" iz 1982. koji govori o mladoj narkomanki u Berlinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro producent Bernd Ajhinger

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2011

BERLIN, 26. januara 2011. (Beta) - Nemački producent, režiser i scenarista Bernd Ajhinger, koji je bio producent filmova kao što su "Beskrajna priča" i "Hitler: poslednji dani", umro je u ponedeljak uveče u 62. godini od srčanog udara, javile su agencije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Umro nemački reditelj i producent Bernd Ajhin

Izvor: Mondo, 26.Jan.2011

Nemački reditelj i producent Bernd Ajhinger preminuo je u Los Anđelesu u 61. godini od iznenadnog srčanog udara dok je bio na ručku sa porodicom i prijateljima.

Nastavak na Mondo...

Umro režiser filma "Ime ruže"

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2011, 07:07

LOS ANĐELES - Nemački reditelj i producent Bernd Ajhinger preminuo je u Los Anđelesu u 61. godini. Ajhinger je umro od iznenadnog srčanog udara dok je bio na ručku sa porodicom i prijateljima, navodi se u saopštenju njegove kompanije, Konstantin Media...Bio je posebno poznat po sposobnosti da uspešno...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.