Svetska zvezda koja rado svira i na stanici metroa

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska zvezda koja rado svira i na stanici metroa

Za sve zaljubljene, odnosno za onih 1.600 najbržih koji su na vreme obezbedili ulaznice za Kolarac, večeras (7. aprila) i sutra od 20 časova, Nemanja Radulović će s Beogradskom filharmonijom prirediti pravi muzički praznik, pišu „Večernje novosti“.

Piše: M. Mirković

Izvor: Večernje novosti, štampano izdanje

„Veštac na violini“, kako ga francuska štampa od milja naziva, sa svojim „čarobnim“ gudalom, ovoga puta donosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << publici uživanje u Prvom violinskom koncertu Maksa Bruha.

„Radujem se što ću ponovo svirati u Beogradu sa sjajnim muzičarima iz Filharmonije sa kojima sam odrastao i za mene jednim od najinspirativnijih dirigenata današnjice, maestrom Eiđijem Oueom, sa kojim sarađujem od 2003“, kaže tim povodom proslavljeni violinista.

„Naročito mi je drago što ćemo svirati Bruhov violinski koncert, za koji sam emotivno vezan, jer sam prvi put svirao isto delo u sali Kolarca pre dvadeset godina."

Radulović je otkrio da je tokom jučerašnje probe „izračunao“ da se sa čak jedanaest kolega, violinista Filharmonije, susreo tokom svog školovanja. Ono je u njegovom slučaju, poznato je, teklo ubrzanim tempom, jer je od niškog čuda od deteta, preko 14-godišnjeg diplomca beogradskog FMU i najmlađeg pitomca pariskog Konzervatorijuma, za svega desetak godina postao jedan od najslavljenijih i najozbiljnijih virtuoza u „seniorskoj“ kategoriji.

„Presrećan sam i zbog toga što ću, prvi put u karijeri, 6. septembra gostovati u Rusiji, u Moskvi i što ću u čuvenoj sali 'Čajkovski' takođe nastupiti sa Beogradskom filharmonijom“, dodaje muzičar i navodi da među bezbrojnim koncertima u karijeri posebnu emotivnu težinu za njega imaju tri nastupa, a jedan od njih je i spektakl koji je priredio za beogradsku publiku u Studentskom parku.

Neosporno velika zvezda u svetu ozbiljne muzike, Nemanja se ne libi da „za svoju dušu“ zasvira, recimo, na stanici pariskog metroa, ili kao nedavno na železničkoj stanici u francuskom gradu Bezansonu, gde su on i prijatelji iz sastava Double Sens jednostavno izvadili instrumente i počeli da muziciraju.

„Mislim da tome ne bi trebalo niko da se čudi. Bilo bi sjajno da muziku učinimo mnogo dostupnijom svima, da na sve raspoložive načine pojednostavimo pristup publici“, smatra ovaj čudotvorac na violini.

Baha i Betovena svira, kaže, svakoga dana, a koristili su mu i kao „terapija“ tokom pubertetskih burnih dana. Baš kao što voli da sluša rokenrol i da eksperimentiše sa žanrovima sa svojim sastavima, zna da zasvira i kakav biser etno /uzike, poput „Zajdi zajdi“.

Za „Novosti“ je, usput, otkrio da obožava i „Makedonsko devojče“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemanja Radulović: Violini je mesto i u metrou

Izvor: Večernje novosti, 07.Apr.2016

ZA sve zaljubljene - odnosno za onih hiljadu i šest stotina najbržih koji su na vreme obezbedili ulaznice za Kolarac, Nemanja Radulović će sa Beogradskom filharmonijom prirediti pravi muzički praznik. "Veštac na violini", kako francuska štampa odmilja naziva Nemanju, sa svojim "čarobnim" gudalom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.