Pobednici 8. Kustendorfa

Izvor: SEEcult.org, 27.Jan.2015, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednici 8. Kustendorfa

Filmovi mladih autora iz Italije, Srbije i Islanda pobedili su na osmom Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf na Mokroj Gori, na kojem su proteklih dana gostovale njihove renomirane kolege, među kojima i Andrej Končalovski, Nikita Mihalkov i Alfonso Kuaron.

Zlatno jaje osvojio je Đakomo Abruceze iz Italije za film “Stella Maris” u francuskoj produkciji, dok je Srebrno jaje pripalo Marku Sopiću iz Srbije za film “Torba >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << ”, a Bronzano Gudmunduru Arnaru Gudmundsonu za islandski film “Kitova dolina”.

Specijalnu nagradu dobio je Omar El Zohairi iz Egipta za film “Posledice inauguracija javnog toaleta na 375. kilometru”.

Žiri su činili francuska filmska producentkinja Klodi Osar, direktorka Britanskog filmskog instituta Amanda Nevil i filmski producent Aleks Garsija.

Žiri nagrade “Vilko Filač”, koji su činili direktori fotografije Ištvan Borbaš i Goran Volarević, proglasio je najbolјom fotografiju u filmu “RingišpilLuke Popadića iz Srbije. Nagradu ”Vilko Filač” dobila je Ana Marija Viždea, direktorka fotografije Popadićevog filma, koji je snimljen na devetom međunarodnom kampu “Interakcija”, u produkciji Nezavisnog filmskog centra Filmart u Požegi i švajcarske producentske kuće LP Film.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Lepa Lukić zatvorila Kustendorf

Izvor: Svet, 27.Jan.2015

Dodelom nagrada i koncertom Lepe Lukić zatvoren filmski festival Kustendorf. “Zlatno jaje” za najbolji film dobio je reditelj Đakomo Abruceze za kratkometražni film “Stella Maris”. “Srebrno jaje” pripalo je srpskom reditelju Marku Šopiću za film “Torba”, dok je “Bronzano jaje”...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.