Završen Kustendorf: Zlatno jaje pripalo Đakomu Abrucezeu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2015, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Kustendorf: Zlatno jaje pripalo Đakomu Abrucezeu

Nagradu "Zlatno jaje" za najbolji film na Internacionalnom filmsko-muzičkom festivalu "Kustendorf" dobio je reditelj Đakomo Abruceze za kratkometražni film "Stella maris".

"Srebrno jaje" pripalo je srpskom reditelju Marku Šopiću za film "Torba", dok je "Bronzano jaje" pripalo reditelju sa Islanda Gudmunduru Arnaru Gudmundsonu za film "Dolina kitova".

Specijalna nagrada žirija pripala je egipatskom reditelju Omaru El Zohairiju za film "Inauguracija javnog toaleta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na 375. kilometru" a nagrada "Vilko Filač" na najboljeg direktora fotografije pripala je Ani Mariji Viždei za film "Ringišpil".

Za nagrade se takmičilo 17 reditelja iz celog sveta, a o nagradi za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje odlučivao je žiri u sastavu francuske producentkinje Klodi Osar, direktorke Britanskog filmskog instituta Amande Nevil i meksičkog producenta Aleksa Garsije.

O nagradi "Vilko Filač" odlučivali su direktori fotografije Goran Volarević i Ištvan Borbaš.

Primajući "Zlatno jaje" Đakomo Abruceze rekao je da mu znači što je nagradu dobio baš u Srbiji, i našalio se da se nada da će dobiti i srpski pasoš.

Član žirija Aleks Garsija rekao je da svi takmičari mogu da budu srećni i počastvovani što su bili na "Kustendorfu".

"Budite ohrabreni da radite ovo što radite, vi ste svi pobednici", rekao je on.

Osnivač festivala, reditelj Emir Kusturica, uručio je producentkinji Klodi Osar nagradu "Drvo života".

"Ako svet u budućnosti bude imao producenta kao što si ti, svet će biti lepše mesto", poručio joj je Kusturica.

Osar je kazala da je vrlo emotivna zbog primanja te nagrade, da je impresionirana "ovim jedinstvenim festivalom na svetu" i dodala da je ovo najbolja nagrada koju je dobila u životu.

Večerašnjom dodelom nagrada festival "Kustendorf" u Drvengradu na Mećavniku je zvanično zatvoren.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji film Kustendorfa "Stela maris"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2015

Zlatno jaje za najbolji film na ovogodišnjem Kustendorfu pripalo je francuskom filmu "Stela maris" mladog reditelja Đakoma Abrucezea, koji se zahvalio na šansi koju je dobio i rekao da je srećan što je na festivalu na kom je proveo neverovatnih šest dana...Dodeljujući večeras priznanje na zatvaranju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.