Olakšano funkcionisanje ustanova kulture

Izvor: Akter, 02.Avg.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olakšano funkcionisanje ustanova kulture

Ministarstvo kulture i informisanja ocenilo je danas da će usvojene izmene Zakona o javnim nabavkama unaprediti funkcionisanje kompletnog sistema kulture u Srbiji

"Ovim izmenama javne nabavke u oblasti kulture maksimalno su pojednostavljene i usklađene sa direktivama Evropske unije", ukazano je u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Dodaje se i da su izmenama i dopunama zakona ispravljeni apsurdi, poput raspisivanja javnih nabavki za angažovanje glumaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dirigenata, reditelja, konzervatora, pisaca za predstavljanje sopstvenih knjiga, kao i obaveza raspisivanja javne nabavke za svaki naslov za potrebe javnih biblioteka.

"Samim tim, ustanovama kulture biće znatno olakšano planiranje programa, repertora, sezona i obavljanje drugih redovnih aktivnosti koje su prethodnim zakonom bile usporene", ocenilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako je najavljeno po stupanju na snagu izmena i dopuna zakona o javnim nabavkama, biće organizovane radionice na kojima će zaposleni u ustanovama kulture biti upoznati sa novim procedurama.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.