NESTVARNO BOGATSTVO ZVUKA! Vlatko Stefanovski sa Big bendom održao KONCERT ZA PAMĆENJE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2017, 03:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESTVARNO BOGATSTVO ZVUKA! Vlatko Stefanovski sa Big bendom održao KONCERT ZA PAMĆENJE! (FOTO)

Ceo Sava centar na nogama!

Velikan Vlatko Stefanovski održao je sa Big bendom slovenske (slovenačke) vojske fantastičan koncert pred punom dvoranom Sava centra koja je, već decenijama, njegov "dom" kad su u pitanju nastupi u Beogradu.

Maestro gitare je sa vanserijskim orkestrom publici priuštio dva sata i 20 minuta uživanja u spektakularnom zvučnom doživljaju, prožimajući svetske standarde, tradicionalne ritmove i odabrane "Leb i sol" numere, bez kojih, naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nijedan koncert Stefanovskog, u bilo kojoj varijanti, ne može da prođe.

Divna oduševila Vaskršnjim koncertom u Sava centru

Ovakva muzička postavka donela je možda i najmoćnije verzije kad je u pitanju, recimo, klasik poput "Uči me, majko, karaj me", ili čuvena filmska tema "Gipsy Song", pa "Kalajdžijsko oro"... Prva i treća su zazvučale tako da je njihovo ponovno izvođenje na bisu bilo sa oduševljenjem prihvaćeno.

Dodela muzičkih nagrada MTV ove godine u Los Anđelesu

Pamtiće se ovaj koncert, između ostalog, i po "brejku" kad je Vlatko sam, kako kaže, prvi put uživo izveo svima znanu "Dimitrijo, sine Mitre", zatim "Uspavanku za Radmilu M", instrumentalnu bravuru koja zatvara istoimeni album "Bijelog dugmeta" iz '83, na kraju i "Bistru vodu".  Među "hajlajte" koncerta spadaju, svakako, i "Čuvam noć od budnih", zatiim "Superstition" iz repertoara Stivija Vondera, pa "Pick Up the Pieces" kojom je završen zvaničan deo... Kraj koncerta su svi dočekali na nogama!

Stefanovski je, sasvim očekivano, i kroz ovu muzičku avanturu pokazao koliko je veliki, a Big bend slovenske vojske, sa dirigentom Rudolfom Gasom koji se pokazao i kao odličan pevač i zavabljač, na savršen način je upotpunio raskoš zvučne slike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.