Muzika se nikad ne umori

Izvor: Danas, 07.Maj.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika se nikad ne umori

Dijego el Sigala, nakon pretprošlogodišnjeg maestra Paka Penje, najnoviji je flamenko adut Centra za muziku Kolarčeve zadužbine i njihovog ciklusa „Velikani muzičke scene“ koji se očigledno ne usteže da pravoverne seriozne umetnike najvišeg ranga ukrsti sa viševekovnim baštinama pojedinih „world music“ provenijencija. No, ako je još nedavna Misija sa svojim fadom, vitaminiziranim rokom i pankom i dubokom tradicijom bila dovoljno jarka izvođačka pojava, el Sigala se čini da će potući sve rekorde u toj disciplini.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pevam iz duše

Izvor: Blic, 08.Maj.2010, 01:20

„Dijego ima jedan od najlepših flamenko glasova, glas slasti koji struji kroz sve što peva. On greje vaše srce dok ga slušate.“ Ovo su reči čuvenog Paka de Lusije upućene publici koja širom sveta čeka na kartu više da bi čula zvezdu flamenka, pevača Dijega el Sigala koji će se u nedelju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.