Malikovo “Drvo života” podelilo publiku u Kanu

Izvor: Blic, 16.Maj.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malikovo “Drvo života” podelilo publiku u Kanu

Dugo očekivani film američkog režisera Terensa Malika “Drvo života“ konačno je prikazan danas na filmskom festivalu u Kanu, podelivši publiku svojom spektakularnom fotografijom i duboko religijskom pričom.

Glasni uzvici negodovanja mešali su se sa aplauzom na kraju prepodnevne projekcije za novinare jednog od najiščekivanijih filmova ovog festivala.

"Film je priča o religiji, prirodi i narodu, američkom narodu", rekao jedan gledalac o porodičnoj drami >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smeštenoj u Teksas 50-ih godina prošlog veka, u kojoj glavne uloge tumače Šon Pen i Bred Pit.

Pit glumi suzdržanog mornaričkog veterana i oca tri sina koji nikada u kući ne razgovara sa suprugom, koju glumi Častinova, osim ukoliko se ne svađa sa njom.

Pen je u ulozi najstarijeg, odraslog, sina i sa Pitom se pojavljuje u jednoj sceni porodičnog okupljanja.

Epizodnu ulogu u ovoj drami tumači drveće, često snimano da podseća na katedralu, kao i sunce koje se iznova pojavljuje.

Reditelj Malik je danas opravdao svoju reputaciju stidljivog umetnika koji ne voli medije time što se nije pojavio na konferenciji za novinare, ostavivši Pitu i producentkinju Saru Grin da "prodaju" film novinarima.

"Gospodin Malik je stidljiv ali mislim da njegov rad govori za njega", rekla je Grinova.

Pit je Malikov stav prema promociji filma uporedio sa izgradnjom kuće, majstor ne treba da je prodaje.

"Ne znam zašto se od ljudi u našoj industriji očekuje da prodaju filmove", rekao je Pit i dodao da Malik "želi da se fokusira na pravljenje filmova, a ne na prodaju".

"Drvo života" je jedan od 20 filmova u zvaničnoj konkurenciji za glavnu nagradu festivala - Zlatnu palmu. Film je trebalo da bude prikazan još prošle godine na Kanu ali ga je Malik povukao u poslednjem trenutku na "doradu".

Film je tek peto ostvarenje ovog umetnika čija se karijera proteže na 40 godina i obuhvata filmove poput "Dana raja", koji je dobio Zlatnu palmu 1979. godine, i "Tanke crvene linije".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Drvo života" konačno u Kanu

Izvor: B92, 16.Maj.2011

Dugo očekivani film američkog režisera Terensa Malika "Drvo života" prikazan je danas na filmskom festivalu u Kanu...S obzirom da su se, na kraju prepodnevne projekcije za novinare, glasni uzvici negodovanja mešali sa aplauzom izvesno je da je Malikovo novo ostvarenje podelilo publiku svojom spektakularnom...

Nastavak na B92...

Malikovo "Drvo života" podelilo publiku u Kanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2011

KAN -..Dugo očekivani film američkog režisera Terensa Malika "Drvo života" (The Tree of Life) konačno je prikazan na filmskom festivalu u Kanu, podelivši publiku svojom spektakularnom fotografijom i duboko religijskom pričom...Glasni uzvici negodovanja mešali su se sa aplauzom na kraju prepodnevne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Branđelina u Kanu!

Izvor: Tracara.com, 17.Maj.2011, 12:18

Jedan od najpopularnijih selebriti parova na svetu, Bred Pit i Anđelina Džoli pojavili su se na premijeri filma Tree of Life juče na Kanskom filmskom festivalu. U pitanju je novo ostvarenje Breda Pita, u kom još glume i Šon Pen i Džesika Čestein. Bred je za svoju novu ulogu izjavio da se nada...

Nastavak na Tracara.com...

O uticaju Vudija Alena na porodicu Halilović - u Reksu

Izvor: Blic, 17.Maj.2011

Dokumentarni film "Ja, moja ciganska porodica i Vudi Alen" u režiji Laure Halilović biće prikazan 19. maja u Kulturnom centru "Reks" u Beogradu kao deo mesečnog programa festivala angažovanih filmova "Slobodna zona". ..Dokumentarac snimljen u italijanskoj produkciji filmska je priča o porodici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.