Još jedna erotska opsesija: Pol Verhuven snima film o kaluđerici lezbijki

Izvor: Blic, 29.Apr.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna erotska opsesija: Pol Verhuven snima film o kaluđerici lezbijki

Pol Verhuven, holandski reditelj koji je izazvao hvalospeve kritičara svojim prošlogodišnjim filmom, "Ona" (Elle), o ženi koja postaje seksualno opsednuta svojim silovateljem, u sledećem ostvarenju baviće se kaluđericom lezbijkom.

U filmu "Sainte Vierge" (Sveta Devica) Viržini Efira igraće glavnu ulogu. Ona je u filmu "Elle" tumačila posvećenu katolkinju Rebeku a sada će biti sestra Benedeta Karlini, kaluđerica iz 17. veka koja je smatrana vizionarkom a kasnije optužena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za homoseksualnost i osuđena na zatvor.

Film je zasnovan na romanu "Neskromna dela: Život lezbijske kaluđerice u renesansnoj Italiji" koji je 1986. napisala istoričarka Džudit Braun.

Herard Soteman, koji je bio koscenarista Verhuvenove "Crne knjige", sada piše adaptaciju. Snimanje bi trebalo da počne uskoro.

SAINTE VIERGE de Paul Verhoeven avec Virginie Efira. En tournage prochainement. pic.twitter.com/kCnSqGYyVc

Priča koja kombinuje religiju, erotiku i kontroverzu kao da je skrojena za Verhuvena, autora filmova "Niske strasti" i "Showgirls". Braunova je zasnovala knjigu na dokumentima koja je otkrila u državnom arhivu u Firenci. Benedeta Karlini je stigla u manastir sa devet godina a u 24. je počela da ima religiozne i erotske vizije. Postala je opatica manastira Bogorodice ali je kasnije izazvala sumnje tvrdeći da ima natprirodni kontakt sa Hristom.

U dokumetnima koje je Braunova otkrila uglavnom su transkripti istraga iz 1619. i 1623. o tome da li je Karlinijeva istinska božja vizionarka ili žrtva dijabolične opsesije. Potom joj je suđeno zbog vršenja lažnih čuda, bračne ceremonije sa Hristom i erotske afere sa drugom kaluđericom. Poslata je u manastirski zatvor, gde je preminula 35 godina kasnije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.