Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival pozorišta okupio 2.000 dece

SUBOTICA - Tradicionalni 18. Međunarodni festival pozorišta za decu, koji će trajati do 21. maja počeo je sinoć u Subotici. Festival će, kako se procenjuje, okupiti oko 2.000 učesnika iz celog sveta.

Ceremonija svečanog otvaranja Festivala održana je na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta u Subotici, a nastupili su studenti pozorišnih akademija iz Bukurešta i Tirgu Mureša i dečiji hor Viva la Muzika iz Subotice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Tom prilikom uručena je nagrada za životno delo "Mali princ", koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu. Ovogodišnji dobitnici su rumunski dizajner Eustaciju Gregorijan i rediteljka i glumica iz Srbije Irena Tot.

Tokom sedam dana festivala, reprize festivalskog programa u Segedinu i gostovanja festivalskih predstava širom Vojvodine i drugih krajeva Srbije, svim programima i predstavama prisustvovaće oko 25.000 gledalaca.

U okviru takmičarskog programa biće prikazano 20 predstava za decu iz 18 zemalja. Predstave se igraju u Narodnom pozorištu, na sceni Jadran, i u Pozorištu "Deže Kostolanji".

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren 18. festival pozorišta za decu u Subotici

Izvor: SEEcult.org, 16.Maj.2011

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici, koji predstavlja u 18. izdanju 20 produkcija u trci za nagrade, uz težište na rumunskom lutkarstvu, svečano je otvoren 15. maja ceremonijom na kojoj je rumunskom dizajneru Eustaciju Gregorijanu i rediteljki i glumici iz Srbije Ireni Tot uručena...

Nastavak na SEEcult.org...

U Subotici počeo Festival pozorišta za decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 00:41

SUBOTICA -..U Subotici je otvoren 18. međunarodni festival pozorišta za decu..

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.