ZABORAVLJEN Poznati bokser nađen mrtav u stanu

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABORAVLJEN Poznati bokser nađen mrtav u stanu

Telo Desimira Sretenović – Tarabaša (67) pronađeno je na podu kupatila, u stanju raspadanja, nakon što je policija, na poziv komšija provalila u stan, u zgradi “Lamela”, u centru Kruševca.

Nekadašnji as Boks kluba “14. Oktobar” je godinama živeo sam, otuđen od porodice u stanu prepunom smeća.

- Nije kontaktirao sa ljudima. Prepoznavali su ga po beretki koju je nosio. Nikome se nije javljao samo bi , ponekad, nekog pozdravio podizanjem ruke. Dugo nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komunicirali, ali sam pratio njegovo stanje i kretanje. Došao sam da ga sahranim kako dolikuje jer nije red da ga sahranjuje opština. Krivo mi je što niko nije našao za shodno da ga pošalje na lečenje. Moji kučići žive bolje nego što je on živeo – priča Vitomir Sretenović, dodajući da je njegov brat Desimir penzionisan u 37. godini zbog psiholoških problema.

Pre toga je radio u IMK “14. Oktobar” kao blagajnik.

U monografiji Bojana Sremčevića “50 godina Bokserskog kluba 14. oktobar” ime čuvenog Tarabaša zauzima posebno mesto. Nadimak je dobio zbog širokih udaraca na sparing mečevima sa težim bokserima.

Desimir Sretenović je boksovao u lakoj, poluvelter i velter kategoriji. Najuspešniji je bio u kategoriji velter do 67 kilograma, a u karijeri je imao više od 200 mečeva i iz brojnih je izlazio kao pobednik

Bio je srčani borac bez mane. Nije prezao ni da uđe u ring sa najvećim bokserima. Ipak, imao je problema i bio je otuđen od ljudi. Da nije bio takav i da nije imao problema sa zdravljem i sa porocima, napravio bi još veću karijeri.

Dva puta je pobeđivao prvaka Jugoslavije i vicešampiona Evrope Vakića iz Niša, prvaka Balkana Rumuna Mokanua, borio se protiv Vujina, Džakule, Beneša…

Poznat je bio i po tome što je krv dao 120 puta.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poznati bokser pronađen mrtav u Kruševcu

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2015

Leš Desimira Stanojevića – Tarabaša (67) pronađen je na podu kupatila, u stanju raspadanja, nakon što je policija, na poziv komšija provalila u stan, u zgradi "Lamela", u centru Kruševca...Nekadašnji as Boks kluba "14. Oktobar" je godinama živeo sam, otuđen od porodice u stanu prepunom smeća..."Nije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.