Vrelo leto u Srbiji: Babović potpisao za Kaljari, El Monir stiže u Kruševac

Izvor: MozzartSport.com, 27.Avg.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrelo leto u Srbiji: Babović potpisao za Kaljari, El Monir stiže u Kruševac

Osim evropskih, završnica prelaznog roka mogla bi da izrodi nekoliko zanimljivih poslova i kad su u pitanju srpski klubovi. Kao što je i najavljeno, Stefan Babović bi do kraja sedmice mogao da pojača Kaljari (koji, pritom, želi i Nejca Pečnika, ali nije realno da Slovenac napusti Crvenu zvezdu)  i ako je verovati izjavama iz tabora Voždovca, nekadašnji kapiten Partizana već ima ugovorenu saradnju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Italijanima.

Iako trenira sa nama, Babović je i dalje najbliži odlasku u Kaljari. Sa klubom iz Serije A još ranije je potpisao predugovor, ali je pre definitivne selidbe potrebno da se u italijanskoj ekipi oslobodi mesto za stranca. Očekuje se da će odlaskom jednog Urugvajca do takvog epiloga i doći. Jasno je, otuda, da su šanse da sjajni vezista ostane sa nama minimalne“, najavio je Darko Ristić, portparol Voždovca, u izjavi za Sportski žurnal.

Isti list podseća da Obiora Odita već dva meseca trenira sa Zmajevima, ali da nije dobio ispisnicu iz prethodnog kluba (Taraz). Po sredi je spor koji nigerijski napadač ima sa Kazahstancima, koji od njega očekuju da im oprosti dugove, što on, naravno, nije baš voljan da učini, zbog čega je njegov povratak u srpski fudbal neizvestan.

Zato je Voždovac pribegao alternativnom rešenju i ojačao napad dolaskom Nenada Injca. Doskorašnji napadač Rada potpisao je ugovor na šest meseci.

Živo je i pod Bagdalom, gde je novi šef struke Branko Smiljanić počeo misiju u Napretku, a uskoro bi mogao da dobije i prvo pojačanje. Žurnal prenosi da je blizu dogovora sa Kruševljanima Mohamed El Monir, levi bek reprezentacije Libije, ovdašnjim ljubiteljima fudbala poznat iz vremena kad je nosio dres Jagodine. Za El Monira su se svojevremeno interesovali i Partizan i Crvena zvezda, a on bi mogao da završi u Napretku, čiji čelnici, za sada, ne potvrđuju, ali i ne demantuju ovu vest.

Iz Napretka još jedna informaicja: štoper Aleksandar Vasiljević je raskinuo saradnju sa ovim klubom, posle samo mesec dana. On je u julu overio saradnju sa Kruševljanima, a posle svega tri kola postao slobodan igrač.

Ako je poslednji poraz (od OFK Beograda, 2:4) razlog prekida saradnje, onda su se kola slomila na meni. Svi smo loše igrali protiv OFK Beogrrada“, smatra Vasiljević, a prenosi Žurnal.

Otkaz je zabeležen i na Čiaru, Radnički iz Niša više ne računa na Milana Ćuluma. Iskusni vezista je koketirao sa Radničkim iz Kragujevca, na čemu su mu zamerili čelnici kluba, zbog čega su i raskinuli ugovor.

Potrebna nam je dobra atmosfera i nećemo dozvoliti nekom da igra za naš Radnički, a da razmišlja o odlasku. Ćulum je bio kod mene i rekao da ga traže iz Kragujevca. Ako je tako, onda nam, zaista, nije potreban. Imamo, ipak, dovoljan broj igrača da možemo i bez njega“, rekao je Vidak Perović, predsednik superligaša iz Niša.

(FOTO: MN Press, Star sport)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.