Izgorela zgrada u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela zgrada u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu (FOTO)

Za manje od sat vremena vatra je progutala jedan od objekata u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu KRUŠEVAC - ZA manje od sat vremena vatra je progutala jedan od objekata u krugu Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu. Kako saznaju „Novosti“, požar je izbio oko 10,45, a pretpostavlja se da je uzrok izbijanja dotrajala strujna instalacija. Povređenih, na sreću, nije bilo jer je reč o objektu od oko 1.000 kvadrata koji se već blizu tri godine ne koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za život štićenika. - Krovna konstrukcija (karatavan) je bila propala – iznosi za „Novosti“ Ivan Mijailović, upravnik VP doma. - Otuda se požar i brzo proširio i ceo objekat je praktično izgoreo ravnomerno za nekih sat vremena. Rano je da procenjujemo štetu, ali nam je stradao deo magacinskih zaliha. Zahvaljujući ekspresnoj reakciji vatrogasaca i ekipi intervencija u VP domu spaseno je 35 tona brašna i deo dokumentacije, dok su hemijska sredstva izgorela. Radnici VP doma koristili su svega jednu desetinu prostora koji je otišao u nepovrat. I oni su se uključili u saniranje posledica požara. - Ovaj objekat smo iselili kako bi ga renovirali, zajedno sa otvorenim odeljenjem i ženskim odeljenjem – iznosi Mijailović.- I to su jedina tri objekta na kojima nije rađeno. Za protekle tri godine renovirali smo prijemno odeljenje, kuhinju, sve paviljone, fiskulturnu salu, teren,trpezariju.Policija je otpočela uviđaj oko 14,15. U VP domu navode da je su u gorenjm delu nastradale zgrade u čijoj su unutrašnjosti sada samo zgarište svojevremeno bilo skladište, dok su u prizemlju bile radionice sa hortikulturom, garaže i radionice, ali i osuđena lica. Ipak, zbog bezbednosti sve je iseljeno osim dela magacina. Više od 200 štićenika i toliko i zaposlenih bili su udaljeni nekoliko stotina metara od objekta u trenutku kada je počeo da gori. Vatrogasci su kako smo se uverili na licu mesta spasili četiri psa.Upravnik Vaspitno-popravnog doma Ivan Mijailović PSITRI smene vatrogasno-spasilačkih ekipa, koje su bile angažovane na gašenju ovog požara, uspele su da iz vatre izvuku četiri psa! U opštem metežu, vatri i dimu, kruševački vatrogasci su uspeli da pronađu ženku sa štencima, pa su ih na rukama izneli na sigurno.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Izgorela stara zgrada magacina u Vaspitno popravnom domu u Kruševcu

Izvor: Blic, 27.Maj.2016

Stara zgrada magacina Vaspitno popravnog doma (VPD) u Kruševcu, površine oko 1.100 kvadrata, izgorela je danas pre podne, a tom prilikom niko nije povređen...Direktor VPD Ivan Mijailović rekao je agenciji Beta da je nezvanična procena da je šteta oko 25 miliona dinara..."Požar je izbio u 10.45,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.