Sutra dodela statuete Joakim Vujić Mileni Dravić

Izvor: Blic, 14.Feb.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra dodela statuete "Joakim Vujić" Mileni Dravić

Na Dan teatra u Kragujevcu, u petak, 15. februara, u Knjaževsko-srpskom teatru glumici Mileni Dravić biće uručena Statueta "Joakim Vujić" za 2013. godinu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji.

Na svečanosti će biti uručen i prsten sa likom Joakima Vujića, kojim je nagrađena prvakinja drame umetničkog ansambla Knjaževsko-srpskog teatra Nada Jurišić, a godišnja nagrada ovog kragujevačkog teatra biće dodeljena glumici tog pozorišta Isidori Rajković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ove godine po prvi put biće uručen medaljon sa likom Joakima Vujića, koji je pripao ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji za pomoć i podršku u realizaciji predstave "12 gnevnih ljudi", afirmaciji teatra u regionu i uspostavljanju saradnje pozorišta u Kragujevcu sa ansamblima u Virovitici i Zenici.

Svečanoj dodeli priznanja prethodiće premijerno izvođenje predstave "Hladnjača za sladoled", po tekstu kragujevčanke Ružice Vasić u režiji Primoža Beblera.

U holu kragujevačkog pozorišta sutra će takodje biti otvorena izložba "Dokumenti iz života Joakima Vujića" autora Olge Marković.

Knjaževsko-srpski teatar osnovao je knez Miloš Obrenović 1835. godine, a prva predstava odigrana je 15. februara, u čast donošenja Sretenjskog ustava.

Glumica Milena Dravić dobitnica statuete "Joakim Vujić".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DAN KNJAzEVSKO-SRPSKOG TEATRA - SRETENJE

Izvor: Radio Centar 987, 15.Feb.2013, 10:45

U Kragujevcu se prve pozorisne predstave pominju 1825. godine. Pripremao ih je i izvodio ucitelj djordje Evgenijevic sa djacima. Prilikom svog dolaska u Kragujevac u njima je ucestvovao i Joakim Vujic..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.