Izvor: Kragujevac.rs, 23.Sep.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sufinansiranje projekta “Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije“

Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta “Kragujevac u fokusu - prva prestonica kulture Republike Srbije“.

Kragujevcu je da podsetimo odobreno 18 miliona dinara iz budžeta Srbije za sufinansiranje brojnih projekata. Pored nabavke opreme za Pozorište >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za decu, biće sufinansirana izrada idejnog projekta gradske dvorane “Šumadija“, zatim, projektne dokumentacije za rekonstrukciju Šarenog i Amidžinog konaka, projektne dokumentacije za objekat “Čaurnica“ Vojno tehničkog zavoda u okviru Kneževog arsenala. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja biće urađena i projektno tehnička dokumentacija zaštite i dojave požara za Knježevsko - srpski teatar i Narodnu biblioteku “Vuk Karadžić“ gde će biti urađen i projekat za adaptaciju radi obezbeđivanja pristupačnosti biblioteke osobama sa invaliditetom. Pored toga biće sufinansirana izrada projekta protivpožarne zaštite za objekat Zavoda za zaštitu spomenika kulture i Muzeja “21. oktobar“, kao i dogradnju Istorijskog arhiva.

Članovi Gradskog veća odobrili su Udruženju građana Krajine “''Zora“ 150 000 dinara na ime finansijske podrške za realizaciju projekta “Dani Krajine u Šumadiji“ koji će ove godine biti realizovan 13 - ti put. Razlog za donošenje ove odluke jeste potreba da grad Kragujevac doprinese očuvanju kulturnog identiteta građana Krajine, kao i upoznavanju građana Šumadije sa tradicijom, kulturom i običajima Srba iz Korduna, Banije, Like, Dalmacije, Slavonije, Bosanske Krajine kao i Kosova i Metohije.

Gradsko veće donelo je i zaključak kojim se nalaže Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove da preduzme neophodne mere na sanaciji dela sportskog igrališta u ulici Gajevo sokače, rušenjem uleglog asfalta i ponovnim asfaltiranjem u površini od 25,11 kvadratnih metara i asfaltne staze u krugu OŠ “21. oktobar“, ukupne površine 44,25 kvadrata.

Gradsko veće dalo je saglasnost Direkciji za robne rezerve da ustupi do 170 000 kilograma mineralnog đubriva iz gradskih robnih rezervi poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Kragujevca uz obavezu da predaju Direkciji merkatilnu pšenicu u količini od 3,5 kilograma za preuziti kilogram mineralnog đubriva. Osim zanavljanja gradskih robnih rezervi novim količinama merkantilne pšenice roda 2017. godine ovakav vid podrške omogućiće ratarima da povećaju prinose i kvalitet zemljišta.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.