Školski pribor za romsku decu

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski pribor za romsku decu

Deca romske populacije koja ove godine polaze u pripremni predškolski program i prvi razred osnovne škole danas su od grada Kragujevca i Obrazovno kulturne zajednice Roma «Romanipen» dobili školski pribor i udžbenike.

«Ovo je tradicionalna akcija koju uz podršku lokalne samouprave realizujemo već sedam godina u cilju uključivanja romske dece u obrazovni sistem», rekao je Božidar Nikolić, izvršni direktor OKZ «Romanipen».

U okviru projekta «Materijalna podrška >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za uključivanje i opstajanje romske dece i učenika u redovnom obrazovnom sistemu u gradu Kragujevcu», za 116 predškolaca i prvaka pripremljeni su rančevi, udžbenici, radne sveske i pernice.

Svečanom uručenju školskog pribora koji je organizovan danas u prostorijama Crvenog krsta, prisustvovali su i Lela Petrović, načelnik Odeljenja za socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci Gradske uprave i Radojko Damjanović, načelnik Školske uprave Kragujevac.

Inače kroz ovaj zajednički obrazovno socijalni program grada Kragujevca i Obrazovno kulturne zajednice «Romanipen», do sada je opremljeno 698 romske dece, od toga 375 predškolaca i 323 đaka prvaka.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.