Raseljavanje Kolonije obezbedilo dodatne prihode Gradu

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljavanje Kolonije obezbedilo dodatne prihode Gradu

Članovi Gradskog veća grada Kragujevca na današnjoj sednici prihvatili su Elaborat o ekonomskoj opravdanosti pribavljanja i otuđenja nepokretnosti u javnoj svojini.

Objašnjavajući zašto se ušlo u proceduru izrade ovog Elaborata i šta on donosi, član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević, rekao je da se ovim dokumentom jasno pokazuje da dosadašnje raseljavanje u Koloniji, odnosno rekonstrukcija čitavog naselja, imaju izuzetno velike efekte i za sam Grad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << ne samo ono što je vidljivo golim okom, već i finansijska sredstva. “To znači da su, u najkraćem, dosadašnji neto efekti preko 11 miliona evra dodatnih prihoda Grada uz sve one indirektne efekte - izgrađenih velikih stambenih kapaciteta, poreza na imovinu, zapošljavanja preko 500 radnika u “Plazi“. Mi smo ovim Elaboratom jasno pokazali da i za ovaj poslednji blok od 1,35 ha, koji treba da uđe u raseljavanje, a stanovi su već napravljeni, postoji ekonomska opravdanost da Grad uđe u tu proceduru, raspiše javni poziv za kupovinu tih stanova, raseli naše sugrađane iz Kolonije i da posle, u okviru tog bloka odradi, da li kroz zakup ili prodaju, taj poslednji blok“, istakao je Vasiljević.

Prihodi grada Kragujevca po osnovu tog raseljavanja su jasni, rekao je Nebojša Vasiljević i dodao da je na taj način stvoren uslov da uđemo u kompletnu proceduru raseljavanja jer se i zakonska regulativa u odnosu na raniji period izmenila. “Ostaje i činjenica da ovog puta imovina mora da se upari a to u prevodu znači 1/1, odnosno kvadrat za kvadrat, dok će višak moći da se otkupi po povlašćenim uslovima uz polaganje hipoteke“, naglašava član GV za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević i dodaje da će javni poziv biti raspisan za 10-ak dana.

Na današnjoj sednici Gradsko veće usvojilo je i predlog Zaključka o davanju saglasnosti za potpisivanje Protokola o međusobnoj saradnji grada Kragujevca i kompanije “Atena consalting SRL“ na realizaciji projekta “Zeleni grad“. Time će, bez angažovanja finansijskih sredstava lokalne samouprave, biti obezbeđen integrisani sistem upravljanja otpadom koji uključuje organizaciju i implementaciju sistema prikupljanja, transporta i tretmana otpada.

Usvojen je nacrt Odluke o izradi plana detaljene regulacije “Naselja Licika“ i upućen u skupštinsku proceduru.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.