Izvor: Kragujevac.rs, 13.Jan.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program društvene brige za zdravlje

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je Program sprovođenja društvene brige za zdravlje kojim se uređuje način raspodele sredstava, u ukupnom iznosu od 39,5 miliona dinara, zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Kragujevac. Ta sredstva biće iskorišćena za izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova odnosno investiciono - tekuće održavanje prostorija, medicinske i nemedicinske opreme i prevoznih sredstava u Domu zdravlja, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Zavodu za stomatologiju i Apoteci Kragujevac.

Na sednici su doneti i programi raspodele sredstava udruženjima odnosno organizacijama u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite za 2017. godinu. Reč je o programima i projektima kojima se unapređuje kvalitet života određenih grupacija stanovništva, podstiče društvena solidarnost, vrši promocija zdravih stilova života, prevencija bolesti i slično. Najviše sredstava, blizu 40 miliona dinara opredeljeno je za Crveni krst radi realizacije programa Narodne i Đačke kuhinje.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje dva ugovora između grada Kragujevca i Gradske agencije za saobraćaj, a radi se o organizovanju i finansiranju prevoza osoba sa invaliditetom specijalizovanim kombi vozilom kao i finansiranju prevoza po Odluci o ostvarivanju prava na povlašćenu vožnju u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Gradsko veće donelo je i odluku o raspolaganju neizgrađenim građevinskim zemljištem u javnoj svojini bez naknade odnosno o prenosu u javnu svojinu Republike Srbije, parcele površine 1.91,48 ha koja je javna svojina grada Kragujevca radi izgradnje novog objekta svih pravosudnih organa. To će biti ozvaničeno potpisivanjem ugovora između grada Kragujevca i Direkcije za imovinu Republike Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.